ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξεπαγώνουν οι προσλήψεις μόνιμων γιατρών στα νοσοκομεία μετά το…λάθος! Όλη η εγκύκλιος

Χρειάστηκε να ξεσηκωθεί όλος ο ιατρικός κόσμος για να εκδώσει τελικώς ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ειδική εγκύκλιο για να ξεπαγώσουν οι προσλήψεις μόνιμων γιατρών στα νοσοκομεία, που είχαν «κολλήσει» λόγω λανθασμένων επιτροπών κρίσεων.

Το θέμα που αποκάλυψε το HealthReport.gr (διαβάστε ΕΔΩ: «Παγώνουν διορισμοί μόνιμων γιατρών! Ανακαλούνται κριτές. Όλη η εγκύκλιος»), προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους ιατρικούς κύκλους καθώς πολλοί γιατροί που είχαν ήδη κριθεί και βαθμολογηθεί έπρεπε να ξαναπεράσουν τη βάσανο της αξιολόγησης.

Μάλιστα η ΑΡΣΙ μιλούσε για σκόπιμο λάθος καθώς στα συμβούλια κρίσεων συμμετείχαν Συντονιστές Διευθυντές, παρότι ήταν γνωστό ότι απαγορεύεται από σχετικό νόμο.

Ενδεικτικό της αναστάτωσης που προκλήθηκε είναι το γεγονός ότι δεκάδες γιατροί είχαν σπεύσει στις νομικές υπηρεσίες των Ιατρικών Συλλόγων προκειμένου να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Δείτε ΕΔΩ όλες τις κινήσεις που έγιναν: «Στη δικαιοσύνη οι γιατροί για το «πάγωμα» των προσλήψεων στα νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες»

Τελικώς ο Ανδρέας Ξανθός αφού έγινε δέκτης διαμαρτυριών από τους γιατρούς στη συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία λύνεται το πρόβλημα.
Η εγκύκλιος εστάλη στις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).

Όπως σημειώνεται από το υπουργείο Υγείας: «Η αποστολή της εγκυκλίου κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου οι διοικήσεις ορισμένων ΥΠΕ στις οποίες παρατηρήθηκε η εκ παραδρομής, μη σύννομη συγκρότηση του Συμβουλίου προσλήψεων- κρίσεων γιατρών ΕΣΥ, να προβούν άμεσα σε νόμιμη ανασυγκρότηση των Συμβουλίων και σε ταχύτατη διεκπεραίωση των κρίσεων».

Δείτε παρακάτω όλη την εγκύκλιο που εστάλη εφόσον δημιουργήθηκε έντονη αναστάτωση στους γιατρούς που είχαν συμμετάσχει στην προκήρυξη:

healthreport.gr- Εγκύκλιος Προσλήψεις Γιατρών στο ΕΣΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Σαρωτικές αλλαγές σε αμοιβές και επισκέψεις! Τι προανήγγειλε ο υπ.Υγείας

Μία συνταγή για πολλά φάρμακα! Τι αλλάζει στη συνταγογράφηση

Σχετικά Άρθρα

Back to top button