ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξεσκονίζουν λογαριασμούς γιατρών για την υπόθεση Novartis! Όλες οι πληροφορίες

Από κόσκινο θα περάσουν πολλοί γιατροί την περίοδο αυτή, καθώς συνεχίζεται ο έλεγχος λένε πληροφορίες του HealthReport.gr, σε γιατρούς προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχαν κάποια σχέση με την Ελβετική φαρμακευτική εταιρεία.

Τα έγγραφα της δικογραφίας που έρχονται στο φως της δημοσιότητας με καταθέσεις μαρτύρων, αναφέρουν δωροδοκίες και σε γιατρούς προκειμένου να συνταγογραφούν υπέρ της φαρμακευτικής εταιρείας.

Γι αυτό και όπως λένε υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr οι εντολές που έχουν λάβει οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές είναι να συνεχίζουν να ξεσκονίζουν λογαριασμούς και κινήσεις γιατρών που φέρονται να είχαν κάποια οικονομική συναλλαγή με τη Novartis.

Με βάση και τα στοιχεία που εστάλησαν από το αμερικανικό FBI στις ελληνικές αρχές, υπήρχαν διάφορες μέθοδοι χρηματισμού των γιατρών μεταξύ αυτών: μέσω συνεδρίων και κάλυψης εξόδων πολυτελών ταξιδίων, μέσω απ ευθείας πληρωμών για συνταγογραφήσεις, κ.α.

Ωστόσο η τακτική αυτή είναι γνωστή εδώ και χρόνια ότι χρησιμοποιούνταν από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες. Τακτική η οποία περιορίσθηκε άλλωστε μετά και την εφαρμογή του κώδικα δεοντολογίας από τις ίδιες τις εταιρείες αλλά και την υποχρέωση για δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων των συνεδρίων και άλλων δραστηριοτήτων που έγινε με νόμο.

Ωστόσο οι Ελληνικές αρχές έχουν στα χέρια τους πορίσματα λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr βάση των οποίων περίεργες μεθόδους έχουν ακολουθήσει και άλλες εταιρείες και όχι στο πολύ μακρινό παρελθόν. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης: «Έρχεται έλεγχος σε όλη την αγορά φαρμάκου! Όλες οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης»

Πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν επίσης ότι οι ελεγκτικές αρχές έχουν ξεκινήσει να συγκρίνουν νέα στοιχεία με πορίσματα που έχουν στα χέρια τους και έχουν προκύψει έπειτα από ελέγχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν για φάρμακα από το 2000 έως το 2017! Όλα τα στοιχεία μετά την υπόθεση Novartis

Αν. Ξανθός: Τι θα κάνω με τα φάρμακα! Όλες οι δηλώσεις του μετά το Novartis-gate

Ξεκίνησε ο άγριος πόλεμος κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τη Novartis! Όλο το παρασκήνιο και τα τρία πρόσωπα «κλειδιά»

Τι δηλώνει ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κ.Φρουζής μετά την εμπλοκή του ονόματος του στην υπόθεση!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button