ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξεσκονίζουν τα πτυχία όλων των γιατρών οι Ιατρικοί Σύλλογοι μετά τη σύλληψη του ψευτογιατρού

Σε νέες… περιπέτειες μπήκαν πια οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας μετά τη σύλληψη του 47χρονου ψευτογιατρού, ο οποίος φέρεται να παρέσυρε στις μεθόδους του δεκάδες βαριά πάσχοντες.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν τα μητρώα τους, συνεχίζουν ξεσκονίζουν τα αρχεία τους με τα πτυχία όλων των γιατρών, ώστε να διαπιστώσουν εάν ανάμεσά τους βρίσκονται και μαϊμού γιατροί.

Βέβαια ο 47χρονος ψευτογιατρός δεν φαίνεται να έφθασε μέχρι και να δηλωθεί σε Ιατρικό Σύλλογο καθώς με βάση την έρευνα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών δεν υπήρχε καταχωρημένος ούτε με το πραγματικό του όνομα αλλά ούτε με το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε Νίκος Κοντός.

Ωστόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) διαβεβαιώνει ότι εντατικοποιεί τους ελέγχους για τα μέλη του, αφού ζητήθηκε ενημέρωση από τις υπηρεσίες του ΙΣΑ σχετικά με τους ενδελεχείς ελέγχους που πραγματοποιούν για τον έλεγχο της γνησιότητας των πτυχίων των μελών του. Ειδικότερα, ο ΙΣΑ από το 2015 έως σήμερα, έχει υποβάλλει 2.139 αιτήματα σε σχολές της Ελλάδας και έχει λάβει 2057 απαντήσεις, 3640 αιτήματα σε σχολές του εξωτερικού και έχει λάβει 1003 απαντήσεις και 1148 αιτήματα στο ΔΟΑΤΑΠ και έχει λάβει 209 απαντήσεις, ώστε να διαπιστώσει ένα τα πτυχία των γιατρών-μελών του ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Πάντως ο ΙΣΑ εφιστά την προσοχή των πολιτών και ζητά να καταγγέλλονται τα όποια ύποπτα περιστατικά με γιατρούς στις αρχές.

Η αστυνομία

Η Ελληνική Αστυνομία από την πλευρά της μετά τη σύλληψη του 47χρονου, φερόμενου ως γιατρού, για τον οποίο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για υπόθεση ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος, παρακαλεί οποιονδήποτε πολίτη έχει να καταθέσει στοιχεία σχετιζόμενα με την υπόθεση, να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στα τηλέφωνα 210-6476183, 210-6476187 και 210-6411111.

Άλλωστε όπως φαίνεται από τις μέχρι τώρα καταγγελίες αλλά και τη δικογραφία, τα θύματα του ψευτογιατρού ήταν δεκάδες και κυρίως βαριά πάσχοντες και καρκινοπαθείς. Δείτε ΕΔΩ τι αναφέρει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μετά την αναστάτωση που έχει προκληθεί στους ασθενείς: «Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: Συστάσεις προς τους ογκολογικούς ασθενείς με αφορμή την σύλληψη του «ψευτογιατρού»

Να σημειωθεί ότι αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το πραγματικό όνομα αλλά και η φωτογραφία του ψευτογιατρού, μετά από σχετικές εισαγγελικές διαδικασίες, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες που πιθανώς να είχαν έρθει σε επαφή μαζί του.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button