ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Ξεσκονίζουν» τις δαπάνες των νοσοκομείων! Τι ψάχνουν (ντοκουμέντο)

Ειδικότερα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έδωσε εντολή στους λεγόμενους «ράμπο υγείας» από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), να αρχίσουν να ξεσκονίζουν τις δαπάνες των νοσοκομείων αλλά και των Υγειονομικών Περιφερειών προκειμένου να εντοπίσουν τι συμβάσεις έχουν γίνει με τον ιδιωτικό τομέα και τι κονδύλια έχουν διατεθεί.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση – όπως λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr– ότι ο Γενικός Επιθεωρητής του ΣΕΥΥΠ έχει ζητήσει από όλες τις υγειονομικές περιφέρειες αλλά και τα νοσοκομεία της χώρας λεπτομερή αναφορά για το αν έχουν αναθέσει σε ιδιωτικές νομικές εταιρείες διάφορες υποθέσεις κι αν τα νοσοκομεία διαθέτουν μόνιμες νομικές υπηρεσίες.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά όλη την εντολή του Γενικού Επιθεωρητή Σταύρου Ευαγγελάτου προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες και τα Νοσοκομεία μέσα από το έγγραφο που φέρνει στο φως το HealthReport.gr

Δαπάνες νοσοκομείων ΣΕΥΥΠ

Οι έλεγχοι βέβαια αυτοί δεν είναι τυχαίοι.
Υψηλές κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr ότι έχουν εντοπισθεί νοσοκομεία που σπαταλούν χρήματα σε ιδιωτικές εταιρείες αγοράζοντας υπηρεσίες τις οποίες όμως διαθέτουν ήδη εσωτερικά τα νοσοκομεία.

Ο έλεγχος αναμένεται να συνεχισθεί τις επόμενες ημέρες τόσο στις προμήθειες όσο και στις υπηρεσίες σίτισης και φρούρησης, σημειώνουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται συγχωνεύσεις Οργανισμών για νέο σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία! Τι θα γίνει με την ΕΣΑΝ

Τα πιράνχας ζουν και βασιλεύουν στα νοσοκομεία! Πόσο ακριβότερα αγοράζονται υλικά

Εκπτώσεις για υλικά στα νοσοκομεία μέχρι…20%! Η νέα γαλαντόμα ρύθμιση

Προμήθειες ΕΣΥ : σκάνδαλο και “ομερτά”!: Γράφει ο Πάνος Παπανικολάου, Νευροχειρουργός, εκπρόσωπος του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button