ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Ξεσκονίζουν φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για αντικαρκινικά φάρμακα μετά την κατάθεση της γιατρού του Λαϊκού! Όλες οι πληροφορίες

Μπορεί η 44χρονη γιατρός του Λαϊκού να προφυλακίστηκε μετά την απολογία της επειδή δεν έπεισε τις ανακριτικές αρχές, φαίνεται όμως πως έδωσε ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διακίνησης των φαρμάκων.

Η ίδια φέρεται να μίλησε για φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ μέσω των οποίων εκτελούνταν κάποιες από τις πανάκριβες συνταγές με τα αντικαρκινικά φάρμακα, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.

Αυτό όμως φαίνεται ότι ήταν η αφορμή για να συνεχισθούν οι έλεγχοι σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ώστε να βρεθούν τόσο “ύποπτες” συνταγές φαρμάκων, όσο και άλλα στοιχεία. Οι έλεγχοι πάντως είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από την κατάθεση της 44χρονης, χωρίς όμως να έχουν εντοπισθεί όλα όσα επιδίωκαν να εντοπίσουν οι αρχές. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γράψει το HealthReport.gr: “Στο στόχαστρο και άλλοι γιατροί και στελέχη του ΕΟΠΥΥ για την παράνομη πώληση ακριβών φαρμάκων!”

Να σημειωθεί ότι το κύκλωμα, όπως δείχνουν τα στοιχεία, στέρησε κοντά στα 14.000 ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα από τους Έλληνες ασθενείς, τα οποία προέρχονταν από δημόσια νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, με μια απώλεια για το δημόσιο περίπου 14 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα ίχνη κι άλλων γιατρών από το παράνομο κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα οι αρχές! Όλες οι πληροφορίες

Στον αέρα οι καρκινοπαθείς! Ξέμειναν από φθηνό αντικαρκινικό φάρμακο τα νοσοκομεία!

Σοκ στους γιατρούς από τα νέα χαράτσια του clawback! Γιατί αυξήθηκαν οι οφειλές

Σχετικά Άρθρα

Back to top button