ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Ξεσπιτωμένες»… ακόμη οι ΤΟΜΥ! Γιατί δε βρίσκονται κτίρια

Μπορεί οι εξαγγελίες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να μιλούν για Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) σε κάθε γειτονιά, προς ώρας όμως δεν μπορούν να βρεθούν ούτε τα κτίρια που θα στεγάσουν το νέο δημόσιο εγχείρημα.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ομάδα που έχει αναλάβει να εντοπίσει τα κτίρια προς ενοικίαση για να δημιουργηθούν οι ΤΟΜΥ, συναντά σοβαρές δυσκολίες. Και αυτό διότι η χρηματοδότηση των ΤΟΜΥ έχει εξασφαλιστεί μόνο για τέσσερα χρόνια ενώ από την άλλη για να ενοικιαστεί μία επαγγελματική στέγη τα συμβόλαια πρέπει να είναι πολυετή.

Είναι γνωστή εξάλλου η ταλαιπωρία που έχουν υποστεί ιδιοκτήτες μεγάλων κτιρίων όπου για παράδειγμα στεγαζόταν τα παλιά ΙΚΑ, καθώς όταν ξενοικιάστηκαν τα κτίρια ουδείς αναλάμβανε να τα επισκευάσει για να τα παραδώσει.

Αποτέλεσμα όμως είναι αυτή τη στιγμή το υπουργείο Υγείας να βρίσκεται σε μία συνεχή πίεση για την ανεύρεση κτιρίων για τις ΤΟΜΥ και να πιέζει συστηματικά τοπικούς φορείς σε διάφορες περιοχές της χώρας προκειμένου να παραχωρήσουν δημόσιες δομές και οικήματα. Διαβάστε ΕΔΩ πόσο καιρό είναι σε αυτή τη διαδικασία το υπουργείο Υγείας: «Προς αναζήτηση κτιρίων για τις ΤΟΜΥ! Όλες οι πληροφορίες»

Όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr το τελευταίο διάστημα οι συναντήσεις με τοπικούς φορείς για την ανεύρεση έστω και μικρών χώρων σε υπάρχουσες δομές είναι συνεχείς.

Μάλιστα είναι πιθανό να συστεγασθούν οι περιβόητες ΤΟΜΥ ακόμη και με άλλες υπηρεσίες, να δημιουργηθούν δηλαδή μικροί χώροι, λίγα δωμάτια για να φιλοξενήσουν το γιατρό και το υπόλοιπο προσωπικό.

Άλλωστε ο υπουργός Υγείας έχει δεσμευτεί ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανοίξουν τις πύλες του κάποιες ΤΟΜΥ.
Τώρα εάν στο τέλος θα βρεθούν όλοι οι γιατροί που χρειάζονται είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι ωράριο θα έχουν γιατροί και εργαζόμενοι στις νέες ΤΟΜΥ της Πρωτοβάθμιας!

Αιτήσεις με το σταγονόμετρο για τις ΤΟΜΥ από τους γιατρούς! Πόσοι κατέθεσαν

Το μεγάλο τσεκούρι στην Υγεία για το 2018! Πόσα χάνουμε από τον προϋπολογισμό

Σχετικά Άρθρα

Back to top button