Ειδήσεις Υγείας

Ξηρά και σκασμένα χείλη: Tips για άμεση ανακούφιση

Τα σκασμένα χείλη είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί μικρούς και μεγάλους ιδιαίτερα τον χειμώνα και την Άνοιξη. Οι αιτίες που ενοχοποιούνται είναι κυρίως οι χαμηλές θερμοκρασίες και η εναλλαγή κρύου-ζέστης.

Δείτε τι να κάνετε για άμεση ανακούφιση!

Προστατέψετε τα χείλη σας

Πριν βγείτε έξω στο κρύο και τον ξηρό καιρό, εφαρμόστε μια λιπαντική κρέμα χειλιών ή ένα στικ με δείκτη αντηλιακής προστασίας και στη συνέχεια καλύψτε τα χείλη σας με ένα κασκόλ. Ανανεώνετε συχνά την κρέμα ή το στικ όσο βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους.

Μη γλείφετε τα χείλη σας

Εάν έχετε αυτή την τάση, τότε είναι αναπόφευκτη η ξηρότητα στα χείλη. Για καλύτερα αποτελέσματα απλώστε ένα στικ που θα σας αποτρέψει να γλείψετε τα χείλη σας ακόμα περισσότερο.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Πίνετε άφθονα υγρά και φροντίστε να είναι και ο αέρας υγρός στο χώρο σας.

Αποφύγετε έντονες μυρωδιές

Αποφύγετε κάθε επαφή με ερεθιστικά ή αλλεργιογόνα, όπως είναι τα αρώματα, οι χρωστικές ουσίες σε καλλυντικά ή τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος.

Αναπνεύστε από τη μύτη

Η αναπνοή από το στόμα μπορεί να κάνει τα χείλη σας να στεγνώσουν.

Αντιμετώπιση

Μια αποτελεσματική θεραπεία για τα ξηρά χείλη είναι η βαζελίνη. Απλώστε λίγη βαζελίνη πάνω στα ξηρά χείλη αρκετές φορές την ημέρα για να τα κρατήσει καλά προστατευμένα. Εφαρμόστε ξανά πριν πάτε για ύπνο για να κρατήσει τα χείλη σας καλά ενυδατωμένα κατά τη διάρκεια της νύχτα.

Αν το σκάσιμο είναι σοβαρό και δεν ανταποκρίνεται σε καμία από τις σπιτικές θεραπείες που θα εφαρμόσετε, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button