Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Ξηρό δέρμα: Ποιες σοβαρές παθήσεις μπορεί να κρύβει;

Όμως κάποιες φορές παρά την ενυδάτωση το δέρμα εξακολουθεί να ξεφλουδίζει και να προκαλεί φαγούρα. Οι περιοχές που εμφανίζεται η ξηρότητα είναι τα πόδια,η πλάτη, τα χέρια ή τη μέση. Μάλιστα αρκετές φορές το ξηρό δέρμα ανοίγει και αιμορραγεί, με αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης ή μόνιμης ουλής.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Διαβήτης

 

 

 

 

 

 

Όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι ψηλά, τα σώμα χάνει υγρά με ταχύτερους ρυθμούς, με αποτέλεσμα να προκαλείται αφυδάτωση. Εκτός από τη ξηροδερμία συνυπάρχουν και άλλα συμπτώματα όπως η έντονη δίψα, η συχνοουρία, η έντονη πείνα, η κούραση και η θολή όραση.

Υποθυρεοειδισμός

 

 

 

 

 

Όταν ο θυρεοειδής αδένας υπολειτουργεί,το δέρμα μπορεί να γίνει ξηρό και τραχύ. Αν πάσχετε από υποθυρεοειδισμό, ο γιατρός θα σας συστήσει φάρμακα που επαναφέρουν τις ορμόνες στα φυσιολογικά επίπεδα, καθώς και αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως κατανάλωση τροφών με περισσότερο ιώδιο, σελήνιο και ψευδάργυρο.

Νεφρική Νόσος

 

 

 

 

 

 

Πολλοί πάσχοντες από νεφρική νόσο εκδηλώνουν ξηροδερμία και φαγούρα που προκαλείται επειδή τα νεφρά αδυνατούν να διατηρήσουν την ισορροπία μετάλλων και θρεπτικών συστατικών στο αίμα, είναι άλλο ένα σημάδι που πολλοί αγνοούν.

Καρκίνος του δέρματος

 

 

 

 

 

 

Ένα παχύ, σκληρό, ασυνήθιστα κόκκινο τμήμα του δέρματος που ματώνει εάν χτυπηθεί ή γίνει ξηρό, μπορεί να είναι πλακώδες καρκίνωμα ή ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα. Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Πιο συχνά εμφανίζεται στα πόδια, στο κεφάλι (χείλη, στόμα, αφτιά, τριχωτό της κεφαλής) και στο πίσω μέρος των χεριών και των βραχιόνων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button