ΆρθραΔημοφιλήΡεπορτάζ υγείας

Οδ.Βουδούρης στο HealthReport.gr: «Δεν μου έχουν προτείνει να γίνω πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ»!

Ο Δ.Κοντός παραιτήθηκε και μαζί έφερε και φήμες για το ποιος θα πάρει τη θέση του στον μεγαλύτερο οργανισμό Υγείας της χώρας ο οποίος διαχειρίζεται συνολικά 6 δις ευρώ.
Ανάμεσα στα πρόσωπα που ακούστηκαν ιδιαιτέρως σε αυτό το παζλ της …διαδοχής είναι ο Οδυσσέας Βουδούρης.

Πρόκειται για τον Μεσσήνιο χειρουργό ο οποίος έχει διατελέσει επικεφαλής στους γιατρούς του κόσμου, έχει υπάρξει Περιφερειάρχης Υγείας ενώ έχει πολιτευθεί με το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το όνομά του έχει γραφεί σε πολλά ΜΜΕ καθώς οι περισσότεροι τον βλέπουν πρόεδρο στον ΕΟΠΥΥ, δεδομένου ότι αποτελεί και επιλογή του Αλέξη Τσίπρα όπως λένε στο HealthReport.gr οι καλά γνωρίζοντες.
Βέβαια ό ίδιος αρνείται ότι έχει δεχθεί πρόταση να αναλάβει τον οργανισμό. Όπως δηλώνει αποκλειστικά στο HealthReport.gr από τη Βουλγαρία όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες ο Οδυσσέας Βουδούρης: «δεν έχει γίνει καμία επαφή. Δεν μου έχουν προτείνει να πάω στον ΕΟΠΥΥ. Βέβαια το διάβασα κι εγώ σε εφημερίδες και σε διάφορα μέσα, αλλά ούτε καν με έχουν βολιδοσκοπήσει».

Λέγεται πάντως πως ο Οδυσσέας Βουδούρης αποτελεί προτίμηση του ίδιου του πρωθυπουργού παρότι εντός του κόμματος υπάρχουν αντιδράσεις για μια τέτοια τοποθέτηση.
Πηγές του HealthReport.gr έλεγαν πως πολλοί άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ δε θέλουν ούτε να ακούνε το όνομα του Οδυσσέα Βουδούρη κυρίως εξαιτίας της αλλαγής των κομματικών επιλογών που έχει κάνει τελευταία χρόνια πριν καταλήξει στην «αγκαλιά» του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλοι πάλι υποστήριζαν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα επιθυμούσε να τον χρίσει υπουργό Υγείας αλλά επειδή δεν εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, (γεγονός που αποδόθηκε στη δυσαρέσκεια των ανθρώπων του κόμματος) το σχέδιο ναυάγησε.

Ο 62χρονος Οδυσσέας Βουδούρης που είναι γεννημένος στη Βουδαπέστη είναι Χειρουργός και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Παρισίων.
Εξελέγη βουλευτής πρώτη φορά το 2009 με το ΠΑΣΟΚ. Διαφώνησε με την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (Γ. Παπανδρέου), διαγράφηκε και ανεξαρτητοποιήθηκε.

Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, εκλέχτηκε βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), διαφώνησε με θέματα που αφορούσαν την πολιτική της κυβέρνησης στην οποία συμμετείχε (τρικομματική) η ΔΗΜΑΡ, διαγράφηκε και ανεξαρτητοποιήθηκε.

voudouris koyvelis

Φωτο από την εποχή που ήταν στη ΔΗΜΑΡ με τον Φώτη Κουβέλη

Πλέον πολιτεύεται με το ΣΥΡΙΖΑ παρότι δεν κατόρθωσε να εκλεγεί βουλευτής στις 25 Ιανουαρίου 2015.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button