ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Οικογενειακοί γιατροί: Αλλαγές την τελευταία στιγμή για την πάγια αποζημίωση των 2000 ευρώ! Τι άλλαξε

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αρχική > Άρθρα > Οικογενειακοί γιατροί: Αλλαγές την τελευταία στιγμή για την πάγια αποζημίωση των 2000 ευρώ! Τι άλλαξε

Σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής για τις αμοιβές των οικογενειακών γιατρών που περιλαμβάνονταν στο νομοσχέδιο κούπα, προχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ειδικότερα όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, ενώ αρχικά η διάταξη προέβλεπε ότι οι συμβεβλημένοι οικογενειακοί γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ θα λάμβαναν για έναν χρόνο πάγια αντιμισθία ύψους 2000 ευρώ προκειμένου να εξυπηρετούν δωρεάν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, τελικώς το χρονικό διάστημα τροποποιήθηκε την τελευταία στιγμή.

Άλλωστε υπήρξαν διαμαρτυρίες Ιατρικών Συλλόγων και φορέων για άδικη αποζημίωση δεδομένου ότι δεν οριζόταν συγκεκριμένος αριθμός ασθενών που θα πρέπει να εξετάζουν οι οικογενειακοί γιατροί. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γράψει αποκλειστικά το HealthReport.gr: «Στον αέρα ο οικογενειακός γιατρός! Οι ανισότητες στις αμοιβές και οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής»

Αλλαγές στο χρονικό όριο της ρύθμισης

Με την αρχική ρύθμιση όλοι οι οικογενειακοί γιατροί ανεξάρτητα εάν θα εξέταζαν έναν ασθενή ή 1000 θα λάμβαναν το ίδιο ποσό.
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προχώρησε τελικώς στη «θεραπεία» της διάταξης, περιορίζοντας τον χρόνο ισχύς των αποζημιώσεων των 2000 ευρώ από έναν χρόνο (έως τον Αύγουστο του 2020 προβλεπόταν αρχικά) σε μόνον επτά μήνες (θα ισχύσει αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2019).

Έτσι η ίδια πάγια αντιμισθία για όλους τους οικογενειακούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, θα ισχύσει μόνον μέχρι τον Μάρτιο- όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr– ενώ αμέσως μετά θα υπάρξει νέο σχέδιο για την προσέλκυση του κλάδου, που θα περιλαμβάνει συμβάσεις με διαφορετικούς όρους και αμοιβές.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button