Σέξ

Οικονομία ακόμα και στο σεξ κάνουν οι Έλληνες!Έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Β’ Μαιευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών,η αποχή από το σεξ έχει οδηγήσει σε μείωση τόσο στις ανεπιθύμητες,όσο και στις επιθυμητές εγκυμοσύνες.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κος Κρεατσάς, σε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Αντισύλληψης, «η μείωση των εκτρώσεων δεν οφείλεται στην ελλιπή ενημέρωση για την αντισύλληψη, αλλά στη μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας του ελληνικού πληθυσμού».

Η απουσία σεξουαλικής αγωγής και το έλλειμμα ενημέρωσης αποτυπώνονται σε έρευνα της Β’ Μαιευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών,σύμφωνα με την οποία το 48% των νέων που ρωτήθηκαν,ενημερώνεται για θέματα σεξουαλικής συμπεριφοράς από το Διαδίκτυο, το 32% από φίλους και μόνο το 7% από επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι,όπως είπε ο κος Κρεατσάς,είναι και οι πλέον αρμόδιοι για την σωστή ενημέρωση των πολιτών.

Από την πλευρά της η υφυπουργός υγείας κ.Κατερίνα Παπακώστα ανακοίνωσε τη χάραξη στοχευμένων πολιτικών για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας στην οικογένεια, στις γυναίκες και στους νέους. Άμεσα όπως είπε, μέσω των δημόσιων δομών θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των γυναικών και των νέων, σε ολόκληρη τη χώρα,σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του μαστού καθώς και διενέργειας προληπτικών εξετάσεων.

Η πρόληψη αποτρέπει την εμφάνιση γυναικολογικών προβλημάτων, δήλωσε ο καθηγητής, σημειώνοντας ότι με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις,απαιτείται όλες οι γυναίκες να ακολουθούν προγράμματα πρόληψης και το σύστημα υγείας να καλύπτει εξετάσεις που εστιάζουν σε υπηρεσίες πρόληψης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button