ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Οικονομική ενίσχυση των μικρών ιατρείων με ΕΣΠΑ! Τι ανακοίνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΑ με εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), η Ειδική Γραμματέας Ευγενία Φωτονιάτα γνωστοποίησε ότι:

-είναι σε εξέλιξη ο τρίτος κύκλος ενίσχυσης των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που αφορά σε ανέργους και σε υφιστάμενες επιχειρήσεις χαμηλού τζίρου.

-Επίσης αυξήθηκε το ποσοστό των ιατρών που θα ενταχθούν στον Νομό Αττικής στο πρόγραμμα ΕΠΑνΕΚ που αφορά «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές», καθώς η βάση θα είναι κατώτερη του 60 και επίκειται η ενημέρωση των νέων δικαιούχων και η υλοποίηση του προγράμματος εντός του μηνός Μαρτίου, όπως είχε προταθεί από τον Ι.Σ.Α. στην προηγούμενη συνάντηση, ώστε να ενταχθούν και άλλοι ιατροί των Αθηνών.

-Επίσης θα προωθηθεί πρόγραμμα στοχευμένων δράσεων για την υγεία, ενώ παράλληλα τρέχει πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σύμφωνα με το οποίο θα δοθεί 50% επιδότηση για λογισμικά συστήματα υπολογιστών.

-Επιπλέον εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018 θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα για τις μεσαίες επιχειρήσεις, η οποία αφορά σε παραγωγικό εξοπλισμό και πρόσληψη προσωπικού, ενώ στο επόμενο εξάμηνο θα ακολουθήσει πρόγραμμα για την ενίσχυση των μικρών και ατομικών επιχειρήσεων-ελευθεροεπαγγελματιών.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Οι σημαντικότερες ανάγκες εντοπίζονται στον τομέα του εκσυγχρονισμού των τεχνολογικών υποδομών των φορέων ΠΦΥ. Με την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της ΠΦΥ μεγάλο μέρος της φροντίδας που παρέχεται στα νοσοκομεία και στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, θα μεταφερθεί στο μέλλον στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας φροντίδας, σε εξειδικευμένους ιατρούς, πολυιατρεία. Κρίνεται λοιπόν αναγκαίο να υποστηριχθούν οι φορείς ΠΦΥ με σύγχρονο εξοπλισμό για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπλοκάρει τις πληρωμές των εφημεριών στα νοσοκομεία το Ελεγκτικό Συνέδριο! Άγνωστο πότε θα πληρωθούν οι γιατροί

Έρχεται νέα προκήρυξη για τις ΤΟΜΥ αλλά και συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με όλες τις ειδικότητες! Τι υποστηρίζει το υπ.Υγείας

Πρόεδρος Γενικών Γιατρών: Παράνομες οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με γιατρούς χωρίς ειδικότητα! Τι θα κάνει ο κλάδος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button