Πολιτική Υγείας

Οι …ανασφάλειες Άδωνι με τους Ανασφάλιστους! Προς ανεύρεση ρευστού

Υπηρεσίες υγείας για πάνω από 2 εκατ. ανασφάλιστους θα πρέπει να εξασφαλίσει ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Πρόκειται για ένα από τα προαπαιτούμενα της τρόικας για να εκταμιευθούν και τα υπόλοιπα χρήματα της δόσης.

Και η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι απαιτούνται κοντά στα 700 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν πλήρως όλες οι ανάγκες των πολιτών που έχασαν την κοινωνική τους ασφάλιση. Οι δανειστές μας απαιτούν να παρέχονται δωρεάν φάρμακα αλλά και νοσηλείες.

Μέχρι στιγμής όμως αυτό που έχει επιτευχθεί είναι να μπορούν οι ανασφάλιστοι να εξετάζονται στα πολυιατρεία στο ΠΕΔΥ χωρίς χρήματα. Πρόκειται όμως ουσιαστικά για μισές υπηρεσίες καθώς σήμερα παρατηρούνται σοβαρές δυσλειτουργίες στις μονάδες υγείας του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Στα νοσοκομεία η πρόσβαση είναι ακόμη πιο δύσκολη καθώς απαιτείται γραφειοκρατική διαδικασία καθώς και μεταξύ άλλων ειδικό έντυπο από κοινωνικό ιατρείο το οποίο να διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει ασφάλιση.

Μέχρι στιγμής οι ανασφάλιστοι καλύπτονται από φάρμακα κυρίως στα κοινωνικά ιατρεία ενώ τους παρέχονται και θεραπευτικές αγωγές μέσω δωρεών που έχουν κάνει φαρμακευτικές εταιρείες όπως η Novartis, η Pfizer και η Roche.

Το πρόβλημα όμως δε φαίνεται να λύνεται καθώς οι συμπολίτες μας που δεν έχουν πλέον ασφαλιστική ικανότητα ξεπερνούν κατά πολύ τα 2 εκατ. Σύμφωνα μάλιστα με τον Άδωνι Γεωργιάδη κυμαίνονται από1,9 έως 2,4 εκατ. καταγραφή που γίνεται μέσω ειδικού προγράμματος με την ονομασία ΑΤΛΑΣ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button