Άρθρα

Οι ατυχίες του Μαραθωνίου! Πόσοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία

Φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς ότι συμμετείχαν 43.000 δρομείς στην μοναδική διαδρομή από τον Μαραθώνα έως το Καλλιμάρμαρο Στάδιο αλλά και στις μικρότερες διαδρομές των 10 χλμ και των 5 χλμ.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ τα ασθενοφόρα χρειάστηκε να επέμβουν σε 42 περιστατικά εκ των οποίων τα 20 διακομίσθηκαν στους ανάλογους υγειονομικούς σχηματισμούς, ενώ στα 22 έγινε η παροχή των πρώτων βοηθειών χωρίς να χρειαστεί να διακομισθούν κάπου.

Από τις 20 διακομιδές, οι 11 αφορούσαν αναπνευστικά περιστατικά, οι 6 ορθοπεδικά (μυοσκελετικοί τραυματισμοί) και οι 3 καρδιολογικά, με πιο σοβαρό όλων το περιστατικό καρδιακής ανακοπής 50χρονου δρομέα που σημειώθηκε στη Λ. Μεσογείων, όπου κατόπιν της άμεσης επέμβασης των Διασωστών του Ε.Κ.Α.Β. και της επιτυχούς Καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης, πραγματοποιήθηκε η διακομιδή του, αρχικά, στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «η Σωτηρία» και στη συνέχεια Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός» όπου και νοσηλεύεται.

Να σημειωθεί ότι βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Ε.Κ.Α.Β., είχαν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα:
8 ασθενοφόρα, 4 Κινητές Ιατρικές Μονάδες, 9 μοτοσυκλέτες (Τμήμα Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης), 1 όχημα μικρού όγκου με γιατρό αλλά και 2 ειδικά οχήματα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής των Καταστροφών.

Το Τμήμα Ιατρικών Υπηρεσιών του Ε.Κ.Α.Β. συντόνισε επιτυχώς 4 Ιατρεία Άμεσης Παροχής Ιατρικής Φροντίδας, 11 αυτόνομους Ιατρικούς Σταθμούς, πλέον από 150 στελέχη Παροχής Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, όπως Γιατρούς, Διασώστες, Νοσηλευτές, Μαθητευομένους του Ι.Ε.Κ. Ε.Κ.Α.Β., εθελοντές Φυσικοθεραπευτές και εθελοντές παροχής Πρώτων Βοηθειών, Διαβιβαστές αλλά και Υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button