Οι γιατροί της Κρήτης για τα κρούσματα βίας: Λάβετε μέτρα τώρα! Τι λένε 5 Ιατρικοί Σύλλογοι

Τις δυνάμεις τους ενώνουν όλοι οι γιατροί της Κρήτης προκειμένου από κοινού να αντιμετωπίσουν τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας που καταγράφονται σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σε πολλές περιοχές της χώρας.

Οι πέντε Ιατρικοί Σύλλογοι της Κρήτης (Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου και Σητείας) σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα όπως ενίσχυση του προσωπικού ασφάλειας των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας αλλά και την εκπαίδευση των εργαζομένων στην ασφάλεια για την αντιμετώπιση και την διαχείριση περιστατικών βίας.

Άλλωστε πολλά Κέντρα Υγείας δε διαθέτουν καν προσωπικό ασφαλείας. Δείτε ΕΔΩ γιατί: “Κέντρα Υγείας χωρίς καθαρίστριες υλικά και security! Όλες οι ελλείψεις”

Οι γιατροί της Κρήτης αναφέρουν ότι τα κρούσματα βίας κατά εργαζομένων ιατρών είναι ολοένα και συχνότερα. Αναφέρονται μάλιστα και στο τελευταίο περιστατικό στην Καβάλα, όπου ένας πολίτης δύσπιστος, απογοητευμένος, οργισμένος προπηλάκισε τον θεράποντα ιατρό συγγενή του.

«Ιστορικό καθημερινότητας για όλους μας, πολίτες και ιατρούς, που συμβαίνουν παντού ως αποτέλεσμα της αδυναμίας της πολιτείας να λάβει αποφάσεις κοινής λογικής, να δώσει σύγχρονες και αποτελεσματικές λύσεις.

Η πραγματικότητα δεν επιτρέπει σε κανένα να κλείνει τα μάτια. Τα επεισόδια βίας, αποσπούν την προσοχή και διαταράσσουν την ψυχραιμία των επαγγελματιών υγείας, έχοντας αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα της παρεχόμενης περίθαλψης. Πρωτίστως, ευελπιστούμε στην κατανόηση και συμπαράσταση της κοινωνίας, ΔΕΝ φταίει για «όλα» ο ιατρός» αναφέρουν οι Πρόεδροι: Χάρης Βαβουρανάκης, Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, Παρασκευή Ορφανουδάκη, Ιατρικός Σύλλογος Χανίων, Γεώργιος Στεφανάκης, Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου, Κωνσταντίνος Νικολαράκης, Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου, Ιωάννης Κατσαράκης, Ιατρικός Σύλλογος Σητείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόστιμα φωτιά και αποκλεισμός από τη συνταγογράφηση για γιατρούς που δεν ακολουθούν τα πρωτόκολλα! Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο

HR:
Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα