Η φωνή του ασθενούς

Οι «Γυναίκες στην Ογκολογία» σε πλούσιες δράσεις τον Σεπτέμβρη

Βασικοί στόχοι της επιστημονικής αυτής ομάδας είναι η δημιουργία ενός μόνιμου ταμείου για τη στήριξη οικονομικά αδύναμων γυναικών με καρκίνο μέσα από την κάλυψη διαγνωστικών μοριακών εξετάσεων που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και η δημιουργία μιας κουλτούρας πρόληψης και ενημέρωσης ότι ο καρκίνος είναι μια νόσος όπως όλες οι άλλες η οποία, όταν εντοπιστεί σε πρώιμα στάδια, κατά κανόνα θεραπεύεται.

Ο εφετινός Σεπτέμβριος ενώνει όλους για την πρόληψη…

Οι «Γυναίκες στην Ογκολογία», με τη συνεργασία της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ), της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ), του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής”, καθώς και με διαιτολόγους, διατροφολόγους, φυσιοθεραπευτές και γυμναστές, θα πραγματοποιούν ενημερωτικές δράσεις, δωρεάν εξετάσεις και βιωματικά σεμινάρια σε Δήμους και εμπορικά κέντρα της Αττικής, από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου για μία ολόκληρη εβδομάδα.

Η καμπάνια πρόληψης θα κορυφωθεί με τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου με τη Μαρίνα Σάττι και τους Αλκμάν «Για την υγεία των κοριτσιών μας», στο Ηρώδειο την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου.

Οι «Γυναίκες στην Ογκολογία» μας καλούν να τις πλαισιώσουμε και να συμπορευτούμε σε αυτήν τη μεγάλη κοινή εθελοντική προσπάθεια, υποστηρίζοντας πάντα την Ελληνίδα γυναίκα με καρκίνο.

17/9 ΔΗΜΟΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ (17:00-21:00)

Δράση για την πρόληψη του καρκίνου

Δωρεάν Κλινική Εξέταση και Υπερηχογράφημα Μαστού

(ραντεβού στο 210 2532037)

Βιωματικό Σεμινάριο Άσκησης Pilates και Σεμινάριο Διατροφής

Ενημερωτική Ομιλία για την Πρόληψη και συζήτηση με το κοινό

(Πνευματικό Κέντρο Ν. Φιλαδέλφειας, Νικ. Τρυπιά 45)

18/9 ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (17:30-20:30)

Ενημέρωση του κοινού για την Πρόληψη

20/9 THE MALL ATHENS (17:00-20:30)

Ενημέρωση του κοινού για την Πρόληψη

Δωρεάν Κλινική Εξέταση και Υπερηχογράφημα Μαστού

Happenings – Ζωντανή Ραδιοφωνική κάλυψη

20-22/9 ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

Ιατρικό Συνέδριο

23/9 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ (21:00)

Δ. Σαββόπουλος – Μαρίνα Σάττι – Αλκμάν

Πρέσβειρα των εφετινών δράσεων είναι η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη, που στέκεται δίπλα στις «Γυναίκες στην Ογκολογία» και στηρίζει το έργο τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα δράσεων στο www.w4ohellas.org

Σχετικά Άρθρα

Back to top button