ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού στους πυρόπληκτους στο Μάτι! Τι είδαν στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης

Γι αυτό εν μέσω Αυγούστου και μάλιστα απουσία πολλών εργαζομένων σε καλοκαιρινές άδειες, κατόρθωσαν και συγκέντρωσαν είδη άμεσης ανάγκης, τα οποία παραδόθηκαν στο κέντρο αλληλεγγύης που λειτουργεί με ευθύνη του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου Ανατολικής Αττικής.

Οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού σημειώνουν ότι είναι η πρώτη δόση των όσων παραδόθηκαν, καθώς αναμένεται να συγκεντρώσουν και νέα παρτίδα ειδών τα οποία θα παραδώσουν και πάλι για τη στήριξη των πυρόπληκτων.

Πάντως στην αντιπροσωπεία του Σωματείου των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, που παρέδωσε τη βοήθεια, έκανε εντύπωση η οργανωμένη λειτουργία του κέντρου, ο όγκος της βοήθειας που έχει καταφτάσει, η προσέλευση των πυροπαθών και οι ειλικρινείς ευχαριστίες τους.

Οι εργαζόμενοι του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας αναφέρουν επίσης πως δε θα σταματήσουν τη στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη στις πληγωμένες περιοχές της Αττικής, καθώς θα συνεχίζουν και με την αιμοδοσία.

Οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης

Παράλληλα η αντιπροσωπεία του Σωματείου επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Ν. Μάκρης και ενημερώθηκε για τα σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του, αλλά και για την ελλιπή υγειονομική κάλυψη της ευρύτερης περιοχής.

Ως κυριότερα αναφέρθηκαν:

1. Η υποστελέχωση των Κ.Υ. που καλύπτουν δεκάδες χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και το καλοκαίρι εκατοντάδες χιλιάδες. Οι ελλείψεις φάνηκαν και από το γεγονός ότι παρά τους ισχυρισμούς του υπουργείου υγείας, ακόμα και μετά τις πυρκαγιές το προσωπικό που αποσπάστηκε από άλλα νοσοκομεία να καλύψει κενά, σαφέστατα και δεν επαρκεί.

2. Η έλλειψη οργανωμένου κρατικού νοσοκομείου στην ανατολική Αττική.

3. Αναδείχθηκε η κρατική ανεπάρκεια σε περίπτωση μεγάλων καταστροφών (πυρκαγιά, σεισμός, πλημμύρα) για την αντιμετώπιση των οποίων χρειάζεται οργανωμένο σχέδιο και ένταξη και των υγειονομικών σε αυτόν τον κεντρικό σχεδιασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρεμβάσεις εξπρές και στην Υγεία από την κυβέρνηση για να αλλάξει το κλίμα! Τι ετοιμάζεται

Μηδέν επισκέψεις ακόμη στους οικογενειακούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Γιατί δεν εξυπηρετούνται οι ασθενείς

Σχετικά Άρθρα

Back to top button