Πολιτική Υγείας

Οι νέες ισορροπίες στην οδό Αριστοτέλους! Ο Μάκης, τα φάρμακα και οι άλλοι…

Με μια μικρή διαφοροποίηση σε σύγκριση με τον προκάτοχό του αναμένεται να κινηθεί στο υπουργείο Υγείας ο Μάκης Βορίδης. Άλλωστε ο ίδιος έδωσε το στίγμα των προθέσεών του σε κατ ιδίαν συνομιλίες με τους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Υγείας.

Τους διαβεβαίωσε ότι δε θα μιλά με κάθε ευκαιρία αλλά μόνο όταν θα έχει να πει κάτι. Σε αντίθεση με τον Άδωνι Γεωργιάδη που είναι γνωστός για τις τηλεοπτικές του παρουσίες, ο νέος υπουργός Υγείας αναμένεται να εμφανίζεται το πολύ μία ή δύο φορές την εβδομάδα στη μικρή οθόνη.

Εξάλλου όπως ο ίδιος δήλωσε, προς το παρόν θα ενημερωθεί για όλα τα θέματα της Υγείας ενώ θα πρέπει να κατανείμει και τις αρμοδιότητες στον αναπληρωτή υπουργό του Λεωνίδα Γρηγοράκο και στην υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα.

Και το θέμα που καίει τόσο τον κ.Βορίδη όσο και τον κ.Γρηγοράκο είναι η αρμοδιότητα των φαρμάκων.

Παρότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ως υπουργός κατείχε την αρμοδιότητα, πληροφορίες του healthreport.gr
αναφέρουν ότι ο κ.Γρηγοράκος στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου επιδιώκει να αναλάβει το καυτό χαρτοφυλάκιο. Κάτι βέβαια που όπως όλα δείχνουν δεν αναμένεται να δεχθεί ο κ.Βορίδης.

Και σε αυτό το σημείο είναι που εκτιμούν πολλοί ότι θα υπάρξει η πρώτη υπόγεια κόντρα στην οδό Αριστοτέλους, παρότι διαψεύδεται και από τις δύο πλευρές.

Στο μεταξύ ο Μάκης Βορίδης αναμένεται εντός των ημερών να συναντηθεί και με άλλους υπουργούς –όπως είπε- για να συζητήσει θέματα συναρμοδιότητας.

Μεταξύ αυτών και με τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο για το θέμα των πανεπιστημιακών νοσοκομείων. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα όπως αποκάλυψε το healthreport.gr
οι πανεπιστημιακοί γιατροί ήταν χολωμένοι με τον Άδωνι Γεωργιάδη καθώς στην αξιολόγηση των πανεπιστημιακών νοσοκομείων πήραν εξαιρετικά χαμηλό βαθμό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button