ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Οι νέοι γιατροί ενώνουν δυνάμεις κατά του μνημονίου! Τι ετοιμάζουν

Ειδικότερα οι νέοι γιατροί μέσω του Κινήματος των Νέων Γιατρών (ΚΙΝΙ), θα πραγματοποιήσουν μεγάλη σύσκεψη το Σάββατο 20 Μαΐου στο αμφιθέατρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) στις 10:30 το πρωί.

Στόχος να αναλύσουν διεξοδικά όλα τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που χτυπούν τον ιατρικό κλάδο και πιθανότατα θα οδηγήσουν πολλούς νέους επιστήμονες εκτός χώρας.

Οι νέοι γιατροί όπως σημειώνουν, σκοπεύουν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να οργανώσουν την άμυνά τους «απέναντι στην λαίλαπα που έρχεται».
Η συνάντηση θα είναι ανοικτή σε όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας αλλά ακόμη και σε πολίτες που θέλουν να ενημερωθούν.

Άλλωστε ο ιατρικός κλάδος είναι από τους πρώτους που θα χτυπηθεί με τα νέα μέτρα. Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Πόσα θα χάσουν οι γιατροί από τις νέες επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές! Αναλυτικά παραδείγματα»

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά στον κλάδο των αυτοαπασχολούμενων ιατρών, με το άρθρο 58 και την ένταξη των ασφαλιστικών εισφορών από 1.1.2018 (παρά την έκπτωση του 15%) στο ασφαλιστέο εισόδημα και φορολογητέο εισόδημα, δίνει καίριο πλήγμα στα μικρομεσαία ιατρεία και όχι μόνο.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι ιδιώτες γιατροί θα έχουν να αντιμετωπίσουν και υψηλά πρόστιμα εάν δεν ακολουθήσουν τους νέους κανόνες συνταγογράφησης. Διαβάστε ΕΔΩ για όλα τα πρόστιμα: «Τσουχτερά πρόστιμα για τους γιατρούς που δε συνταγογραφούν με τους νέους κανόνες! Τι προβλέπει το μνημόνιο»

Το Κίνημα των Νέων Ιατρών πάντως σκοπεύει να αντιδράσει δυναμικά στα νέα μέτρα ενώ αναμένεται να συμπράξουν και οι Ιατρικοί Σύλλογοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται νέο πλαφόν συνταγογράφησης για κάθε γιατρό ξεχωριστά! Τι προβλέπει το νέο μνημόνιο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Το πολυνομοσχέδιο «σκοτώνει» τους γιατρούς! Όλα τα αγκάθια για τους γιατρούς

Ψαλιδίζουν και το ειδικό μισθολόγιο των γιατρών με τρικ! Αναλυτικά παραδείγματα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button