Πολιτική Υγείας

Οι πολιτικές Υγείας είναι στα χέρια μας!

Οι εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που θα διεξαχθούν στις 12 και 13 Οκτωβρίου, θα είναι από τις πιο κρίσιμες των τελευταίων χρόνων.Τα προβλήματα μπροστά στα οποία έχει βρεθεί ο ιατρικός κλάδος μοιάζουν ανυπέρβλητα ύστερα από την ανάμειξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οπότε και των μέτρων λιτότητας, και σε αυτόν τον κλάδο.
Η ομογενοποίηση των συνθηκών νοσηλείας και των ιατρικών παροχών με τις λοιπές Ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι καθόλου εύκολη, με την οικονομική κρίση να πλήττει την διαχείριση των ασφαλιστικών πόρων, αλλά και την επιχειρηματική εξέλιξη των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, δημοσίων αλλά και ιδιωτικών.
Επικρατεί μία ασάφεια μεταξύ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας περίθαλψης, καθώς και του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στις υπηρεσίες προς τον ασθενή. Οι γιατροί δίνουν την ψυχή τους για να υπερκαλύψουν τις ελλείψεις του υγειονομικού υλικού, παρ όλες τις καθυστερήσεις στην απόδοση των δεδουλευμένων και τις μειώσεις μισθών.
Δημιουργούν μια γέφυρα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τους ανασφάλιστους συνανθρώπους μας. Οι παραβατικές συμπεριφορές είναι λίγες, αλλά δυστυχώς είναι αυτές που ακούγονται στα τηλεοπτικά κανάλια, προκαλώντας την κοινή γνώμη, βάλλοντας την αξιοπρέπεια όλων.

Οι νέοι γιατροί αρνούνται να συμβιβαστούν με την ανασφάλεια αυτής της μεταβατικής περιόδου και στρέφονται σε άλλες χώρες για αναζήτηση εργασίας. Οι πολιτικές υγείας όμως είναι στα χέρια μας.
Έχουμε μπροστά μας τις πιο κρίσιμες, αλλά και ενδιαφέρουσες αρχαιρεσίες, στις οποίες συμμετέχουν δεκατέσσερα ψηφοδέλτια παρατάξεων και περισσότεροι αριθμητικά υποψήφιοι από την προηγούμενη φορά.
Συνδυασμοί έχουν διασπαστεί, ενώ δε λείπουν οι νεοεισερχόμενοι ακόμα και ιατρικών εξειδικεύσεων, νέων γιατρών,κ.α.. Η εποχή ζητά δράση. Δε μας μένει παρά να εμπιστευτούμε την κρίση του Έλληνα γιατρού και να ζητήσουμε την ενεργή συμμετοχή του.

Πραγματικά πιστεύω ότι η Ελλάδα ”μπορεί”, ότι πρέπει να ”μείνουμε” και να αγωνιστούμε γι’ αυτήν. Η συμμετοχή μας σε αυτές τις εκλογές είναι πραγματικά πολύτιμη. Επιβάλλεται να ψηφίσουμε με γνώμονα τη λογική και χωρίς συναισθηματισμούς και εμπάθειες.
Ψηφίζουμε για Διοικητικό Συμβούλιο, εκπροσώπους για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, Πειθαρχικό Συμβούλιο και Εξελεγκτική Επιτροπή. Παρατάξεις χωρίς κανένα έργο, με μόνη πολιτική την άρνηση και την κριτική δεν έχουν χώρο σε αυτή τη δύσκολη φάση του συλλόγου μας.
Εύχομαι να κερδίσει η παράταξη εκείνη που έχει πραγματικά πρόγραμμα να προτάξει για όλο τον Ιατρικό κλάδο, που μπορεί να συγκρουστεί, να διεκδικήσει και το έχει αποδείξει.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button