Πολιτική Υγείας

Οι προσλήψεις Γρηγοράκου και οι …απολύσεις της τρόικας! Πόσοι γιατροί θα μπούνε στο ΕΣΥ;

Από τη μία Μάκης Βορίδης και Λεωνίδας Γρηγοράκος δεσμεύονται πως θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού στα δημόσια Νοσοκομεία. Από την άλλη οι τροικανοί- όπως αναφέρουν πληροφορίες- ζήτησαν από την κυβέρνηση απολύσεις από όλους τους τομείς.
Ωστόσο ο Μάκης Βορίδης από τη μία δεσμεύεται ότι θα γίνουν 2800 προσλήψεις στην Υγεία ενώ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος μιλά για άμεση …τακτοποίηση των γιατρών που είναι σε αναμονή για διορισμό.
Βέβαια ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μπορεί να μιλά για προσλήψεις αλλά όπως παραδέχεται θα πρέπει πρώτα να πάρει το πράσινο φως από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
«Θα διεκδικήσουμε την πρόσληψη 1.500 ιατρών στο Ε.Σ.Υ. το 2015. Θα θέσω το ζήτημα στον πρωθυπουργό και στον Υπουργό Οικονομικών τον κ. Γκίκα Χαρδούβελη και τον Αναπληρωτή του κ. Χρήστο Σταϊκούρα» είπε στους εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας.
Διευκρίνισε ωστόσο ότι στο θέμα των δρομολογημένων προσλήψεων, «υπάρχουν 380 που παίρνουν ΦΕΚ εντός των ημερών, 450 που περίμεναν να «ανοίξουν» οι κρίσεις που είχαν παγώσει τα τελευταία 3 χρόνια. Τις «ανοίγουμε» άμεσα».
Ο κ.Γρηγοράκος που επισκέφθηκε τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου καθότι γιατρός και ο ίδιος στο επάγγελμα τα …άκουσε από τους συναδέλφους του και για το λίγο προσωπικό στα νοσοκομεία αλλά και για τις χαμηλές αμοιβές και τις απλήρωτες εφημερίες. Για τις εφημερίες δεσμεύτηκε ότι θα πληρωθούν άμεσα ενώ με την τροπολογία του θα πληρώνονται εντός δύο μηνών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button