Ειδήσεις ΥγείαςΕμβόλια

Οι φαρμακοποιοί στα θρανία: Πάνω από 2400 πιστοποιήθηκαν για να κάνουν επισήμως εμβολιασμούς

Κατά εκατοντάδες πιστοποιούνται οι φαρμακοποιοί από όλη τη χώρα προκειμένου να κάνουν νομίμως εμβολιασμούς και με τη βούλα της πολιτείας.

Ενδεικτικό της συμμετοχής του κλάδου είναι το γεγονός ότι μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου είχαν εγγραφεί στην πλατφόρμα του ΙΔΕΕΑΦ (www. ideeaf.gr) περισσότεροι από 8.500 φαρμακοποιοί!

O αριθμός των εξεταζομένων μέχρι σήμερα ξεπέρασε τους 2400 με ποσοστό επιτυχίας 96%, αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Όπως είναι γνωστό η πρώτη εξεταστική περίοδος θα διαρκέσει μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2020.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι πολλοί φαρμακοποιοί είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για την πιστοποίηση επισημαίνοντας ότι ο κλάδος ασκεί Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας άτυπα εδώ και χρόνια. Από την άλλη αντιδράσεις υπάρχουν και από τον ιατρικό κόσμο για τη νομιμοποίηση των φαρμακοποιών να πραγματοποιούν ιατρικές πράξεις όπως είναι οι εμβολιασμοί, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν φόβους ότι οι υπηρεσίες αυτές (εμβολιαμσοί) από τους φαρμακοποιούς κάποια στιγμή θα χρεώνονται.

Να σημειωθεί ότι νομοσχέδιο της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προέβλεπε τις σχετικές ρυθμίσεις αλλά διευκρίνιζε πως οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας από τους φαρμακοποιούς θα είναι δωρεάν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button