Κορονοϊός και Αθλητισμός

Οι 9 οδηγίες ατομικής υγιεινής εντός των Γυμναστηρίων

Όταν θα αρθούν οι υγειονομικοί αποκλεισμοί δεν σημαίνει ότι δεν θα μας απειλεί ο COVID-19… Μάλιστα ένας από τους λόγους που η Μεγάλη Βρετανία επιλέγει τη λύση της «ανοσίας αγέλης», είναι ακριβώς το γεγονός της διαρκούς απειλής από τον COVID-19, ακόμη και αν πρόσκαιρα τον ανακόψουμε.

Έτσι όταν με το καλό ανοίξουν τα γυμναστήρια θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Άλλωστε το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊο του Ουχάν αργεί και θα περάσουν τουλάχιστον 18 μήνες για να τεθεί σε κυκλοφορία. Άρα ανά πάσα ώρα και στιγμή είμαστε εκτεθειμένοι…

Οι οδηγίες ατομικής υγιεινής

Το υπουργείο Υγείας έχει ήδη εκδώσει τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς κορωνοϊού COVID-19 υπό μορφή οδηγιών ατομικής υγιεινής. Αυτές είναι:

i. Τα αθλητικά παπούτσια πρέπει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά εντός του γυμναστηρίου και να γίνεται αλλαγή μετά το πέρας του προγράμματος και την έξοδό τους από το γυμναστήριο.

ii. Οι αθλούμενοι να φέρουν τις ατομικές τους προστατευτικές πετσέτες τις οποίες θα χρησιμοποιούν κατά την ώρα της άθλησης.

iii. Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό.

iv. Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση του μέσα στους κάδους απορριμμάτων.

v. Τακτικό πλύσιμο των χεριών των εργαζομένων και των αθλούμενων με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.

vi. Προσεκτικό στέγνωμα των χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης οι οποίες θα απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων.

vii. Το πλύσιμο των χεριών πρέπει να γίνεται συχνά, ιδιαίτερα μετά την επαφή με αναπνευστικές εκκρίσεις και μετά τη χρήση της τουαλέτας.

viii. Να αποφεύγεται ο στενός συγχρωτισμός με μέριμνα των υπεύθυνων των γυμναστηρίων.

ix. Άτομα με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού να μην συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες μέχρι του πέρατος των συμπτωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρόστιμο για όσα γυμναστήρια ανοίξουν!

Κοροναϊός: Έρχεται επίταξη φαρμάκων και μέσων προστασίας! Τι προβλέπει η νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button