Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Οι top λόγοι που μια γυναίκα δεν έχει όρεξη για σεξ!

Εκτός από αυτή τη γνωστή δικαιολογία που επικαλούνται οι περισσότερες υπάρχουν και άλλοι λόγοι πιο ουσιαστικοί λόγοι που οι γυναίκες δεν έχουν όρεξη για ερωτικές περιπτύξεις!

Η Αμερικανική Ένωση Ψυχιατρικής επισημαίνει ότι δύο στις πέντε γυναίκες, σε κάποια φάση της ζωής τους θα εμφανίσουν σεξουαλική δυσλειτουργία μια διαταραχή για την εμφάνιση της οποίας ενοχοποιείται το αλκοόλ, το άγχος, η κατάθλιψη, τα συναισθηματικά προβλήματα και διάφορες άλλες παθήσεις.

Μάθετε ποιοι είναι οι top λόγοι που μια γυναίκα δεν έχει όρεξη για σεξ!

Κακή εικόνα σώματος
Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που νιώθουν άσχημα για το σώμα τους και θεωρώντας εαυτούς υπέρβαρες (χωρίς ουσιαστικά να είναι) νομίζουν –ασυνείδητα- πως δεν δικαιούνται μια καλή ερωτική ζωή.

Πριν την εμμηνόπαυση
Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν πριν μπει μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση, οδηγούν σε αλλαγές στο σώμα που κάνουν το σεξ να μοιάζει περισσότερο σαν αγγαρεία παρά σαν απόλαυση. Επίσης μετά την εμμηνόπαυση οι περισσότερες εμφανίζουν μείωση της ερωτικής τους επιθυμίας, ξηρότητα κόλπου ακόμη και πόνο κατά το σεξ.

Λόγοι υγείας
Επίσης όσες γυναίκες πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, όπως είναι η αναιμία, ο διαβήτης ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα, χάνουν επίσης τη διάθεση για σεξ, εξαιτίας της κούρασης και του σωματικού πόνου που βιώνουν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button