Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Οι top λόγοι που οι γυναίκες κάνουν σεξ

Όπως αναφέρουν οι ψυχολόγοι Σίντι Μέστον και ο Ντέβιντ Μπους στο βιβλίο τους « Γιατί οι γυναίκες κάνουν σεξ» οι πιο συχνοί λόγοι περιλαμβάνουν τη σεξουαλική έλξη, την επιθυμία για σωματική απόλαυση, για να εκφράσουν στοργή ή την αγάπη τους για κάποιον ή απλώς επειδή ήταν σε διέγερση και ήθελαν να εκτονώσουν την ένταση.

Βέβαια βάση των ευρημάτων των δυο επιστημόνων αλλά πιπεράτοι λόγοι είναι η εκδίκηση, η εξασφάλιση του «συντρόφου για πάντα», τα ακριβά δώρα και η επαγγελματική καταξίωση.

Οι γυναίκες, σύμφωνα με τους ερευνητές και συγγραφείς του βιβλίου, μπορεί να χρησιμοποιήσουν το σεξ σε κάθε στάδιο της σχέσης, από το να δελεάσουν έναν άνδρα για να κάνει μαζί τους σχέση μέχρι να προσπαθούν να τον κρατούν ικανοποιημένο και να μην παραστρατήσει. Επίσης από καθήκον για να τον ξεφορτωθούν ή για να τον κάνουν να ζηλέψει.

«Με αντάλλαγμα»

Οι γυναίκες… κάνουν σεξ για να πάρουν πράγματα που νομίζουν ότι θέλουν – ακριβές τσάντες, δουλειά. «Ο βαθμός στον οποίο τα οικονομικά εκφράζονται στα σεξουαλικά κίνητρα», τονίζει ο Ντέβιντ Μπους. Όπως έδειξε η έρευνα, οι γυναίκες κάνουν σεξ ακόμη και για να κάνει ο άνδρας κάποιες δουλειές του σπιτιού.

«Για να νιώσουν καλύτερα»

Πολλές γυναίκες δεν δίστασαν να παραδεχθούν ότι κάνουν σεξ για να θεραπεύσουν τις ημικρανίες τους αφού κατά το σεξ εκκρίνονται ενδορφίνες που λειτουργούν σαν φυσικό παυσίπονο.
Κάποιες γυναίκες χρησιμοποιούν το σεξ για να επιβεβαιωθούν, άλλες για να πουν στο σύντροφό τους ότι δεν τον θέλουν πια – κάνοντας σεξ με κάποιον άλλο. Όπως λέει η Σίντι Μέστον και «οι γυναίκες μπορεί να χρησιμοποιήσουν το σεξ σε κάθε στάδιο της σχέσης».

Πάντως οι δυο ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι λόγοι που κάνουν σεξ οι γυναίκες είναι πάντοτε σε άμεση εξάρτηση με τη φύση των κινήτρων τους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button