Ειδήσεις Υγείας

Οι top λόγοι που πονάνε τα δόντια σας

Όμως σε κάποιες περιπτώσεις δεν οφείλεται πάντα σε χαλασμένο δόντι. Ξαφνικά αρχίζει ο πονόδοντος και μπορεί να έχει ήπια ένταση έως πολύ σοβαρή μέχρι σε σημείο να γίνεται ανυπόφορη και συχνά χειροτερεύει τη νύχτα. Η περιοχή του μάγουλου κοντά στο μολυσμένο δόντι μπορεί επίσης να είναι ερεθισμένη και επώδυνη στην αφή

Ιγμορίτιδα

Αν τα ιγμόρεια είναι γεμάτα λόγω της ίωσης/γρίπης, τότε είναι πιθανό να νιώσετε πόνο στο πάνω μέρος των δοντιών και πίσω από τα μάτια. Αν όντως το πρόβλημα οφείλεται στην ιγμορίτιδα, τότε θα παρατηρήσετε ότι ο πόνος δεν εστιάζεται σε ένα συγκεκριμένο δόντι.

Απόστημα
Αν δεν βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά, τότε είναι πολύ πιθανό οι τροφές που μένουν κολλημένες στις οδοντικές κοιλότητες να σαπίσουν και να δημιουργήσουν απόστημα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή φλεγμονή με πρήξιμο, πύον και έντονο πόνο που διαρκεί για πολλές ώρες. Αν δεν φροντίσετε εγκαίρως το απόστημα, τότε μπορεί αυτό να προκαλέσει νόσο των ούλων.

Τρίξιμο δοντιών στον ύπνο

Συμβαίνει σε περισσότερους ανθρώπους από ό,τι νομίζετε και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν γίνεται καν αντιληπτό. Εκείνοι που τρίζουν τα δόντια τους έχουν ορισμένες φορές ξαφνικούς, έντονους πόνους στα δόντια όταν επιχειρούν να δαγκώσουν κάτι. Το τρίξιμο των δοντιών προκαλεί και άλλα προβλήματα, όπως πονοκεφάλους και πόνους στην σιαγόνα.

Τι να κάνετε

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τον πονόδοντο και άλλα προβλήματα των δοντιών είναι να κρατήσετε τα δόντια και τα ούλα όσο το δυνατόν πιο υγιή. Για να το κάνετε αυτό θα πρέπει:
Να βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα και μην παραλείπετε το βούρτσισμα των ούλων και της γλώσσας.
Να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα ανάμεσα από τα δόντια και εάν είναι απαραίτητο χρησιμοποιήστε και ένα στοματικό διάλυμα
Να περιορίσετε την πρόσληψη των γλυκών και άλλων ζαχαρούχων προιόντων
Να διακόψετε το κάπνισμα
Να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας μία φορά το χρόνο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button