Ειδήσεις Υγείας

Ομαλός λειχήνας στόματος: Τι είναι και πώς να τον αντιμετωπίσετε φυσικά

Οι ένοχες αιτίες που προκαλούν την εμφάνισή του είναι συνήθως κάποια παρενέργεια από φάρμακο, αλλεργία σε οδοντιατρικά υλικά, τραύμα, ιογενή μόλυνση και το έντονο άγχος.

Αν και δεν είναι μεταδοτικός, ο ομαλός λειχήνας του στόματος εμφανίζεται με επώδυνες πληγές στη στοματική κοιλότητα σύμπτωμα το οποίο κάνει τη ζωή δύσκολη στους πάσχοντες.

Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία ο ομαλός λειχήνας στόματος επηρεάζει το 1-2% του πληθυσμού κυρίως μετά την ηλικία των 45 ετών, αν και μπορεί να εμφανιστεί και σε παιδιά, ενώ έχει παρατηρηθεί ότι “προτιμά” περισσότερο τις γυναίκες.

Δείτε τι να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τον πόνο φυσικά!

Στοματική Υγιεινή

 

 

 

 

 

 

Η καθαριότητα του στόματος φαίνεται ότι μειώνει την πιθανότητα εκδήλωσης του ομαλού λειχήνα. Βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα τουλάχιστον. Μην αμελείτε να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο για σχολαστικό καθαρισμό και έλεγχο.

Προσοχή στη διατροφή

 

 

 

 

 

 

 

 

Αποφύγετε την κατανάλωση πικάντικων και όξινων τροφών. Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε προβιοτικά, όπως το γιαούρτι, πίνετε άφθονο νερό και υγρά για να ξεπλύνετε τις τοξίνες και να μειώσετε την πιθανότητα φλεγμονής.

Αλόη

 

 

 

 

 

 

 

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση British Journal of Dermatology έδειξε ότι η αλόη μπορεί να θεραπεύσει αποτελεσματικά τα στοματικά έλκη που σχετίζονται με τον ομαλό λειχήνα. Οι ασθενείς που έκαναν τοπική εφαρμογή με αλόη ανέφεραν βελτίωση των συμπτωμάτων κατά 50%, ενώ το 33% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι το κάψιμο και ο πόνος εξαφανίστηκαν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button