Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Οργασμός: Τα εκπληκτικά οφέλη του στην υγεία

Όλο και περισσότερες έρευνες που πραγματοποιούνται καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι ερωτικές επαφές που συνοδεύονται από οργασμό κάνουν καλό τόσο στην σωματική όσο και στην ψυχική υγεία.

Η ορμόνη της ευτυχίας

Έρευνα που έγινε από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Groningen στην Ολλανδία διαπίστωσε ότι όταν οι γυναίκες βιώνουν οργασμό, η αμυγδαλή, το τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζεται με το φόβο και το άγχος, χαλαρώνουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αντίο στρες

Η σεξουαλική διέγερση απελευθερώνει μία χημική ουσία στον εγκέφαλο που «ξυπνάει» το κέντρο της ευχαρίστησης και της χαλάρωσης, ενώ η τόνωση της αυτοεκτίμησης και της ευτυχίας που προσφέρει μια καλή σεξουαλική ζωή, μειώνει ακόμα περισσότερο το στρες.

Στην αγκαλιά του Μορφέα

Όπως υποστηρίζει η δρα Σίνι Άμπαρνταρ, ψυχίατρος στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια, «μετά τον οργασμό, ο οργανισμός παράγει την ορμόνη προλακτίνη, η οποία προκαλεί χαλάρωση και υπνηλία»,

Φυσικό παυσίπονο

«Υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι οι οργασμοί μπορούν να ανακουφίσουν όλα τα είδη του πόνου – συμπεριλαμβανομένου του πόνου από αρθρίτιδα, πόνος μετά από χειρουργική επέμβαση και ακόμη και τον πόνο κατά τη διάρκεια του τοκετού» αναφέρουν οι ειδικοί.

Γρήγορη ανάρρωση

Μελέτη σε ένα γερμανικό πανεπιστήμιο έδειξε ότι η σεξουαλική διέγερση κατά την διάρκεια του οργασμού αύξησε τον αριθμό των κυττάρων “δολοφόνου” που ονομάζονται λευκοκύτταρα .Αυτό σημαίνει ότι όταν οι άνθρωποι είναι άρρωστοι, ο οργασμός θα μπορούσε να επιταχύνει την ανάρρωση τους.

Ενισχύει τη γονιμότητα

Η απογείωση στον έρωτα σε κάνει πιο γόνιμη: κατά τον οργασμό η μήτρα συσπάται και κινείται με τρόπο που διευκολύνει το σπέρμα να φτάσει σε αυτήν. Οι συσπάσεις μπορεί, επίσης, να βοηθήσουν τα σπερματοζωάρια να φτάσουν στις σάλπιγγες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button