Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Ουρηθρίτιδα: Ποιους άνδρες “προτιμά”;

Σύμφωνα με τους ειδικούς της mayo clinic η νόσος μπορεί να προκληθεί από τα μικρόβια που προκαλούν τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ), ή τα μικρόβια που προκαλούν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (μολύνσεις της ουροδόχου κύστης).

Περισσότερο επιρρεπείς είναι οι άνδρες μεταξύ 20-35 ετών, όσοι έχουν πολλές ερωτικούς συντρόφους και δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό
στο σεξ. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, η ουρηθρίτιδα μπορεί επίσης να προκληθεί από τραυματισμό ή ευαισθησία σε χημικές ουσίες καθώς και σε σπερματοκτόνα.

Τα σημάδια sos

Το “κάψιμο” και ο πόνος κατά την ούρηση είναι κλασικά συμπτώματα της ουρηθρίτιδας. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν κνησμό, ευαισθησία ή πρήξιμο στα ανδρικά γενετικά όργανα, πόνο με τη σεξουαλική επαφή, καθώς και αίμα στα ούρα ή/και στο σπέρμα.

Αντιμετώπιση

Τα πρώτα βήματα της διάγνωσης περιλαμβάνουν την κλινική εξέταση αλλά και τη διενέργεια μικροβιολογικών εξετάσεων ώστε να προσδιορισθεί η ευαισθησία του μικροβίου σε αντιβιοτικά..

Η θεραπεία της ουρηθρίτιδας περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή με αντιβιοτικά και αποχή από τη σεξουαλική επαφή.

Η πρόληψη της νόσου γίνεται με τη χρήση προφυλακτικού κατα τις ερωτικές, την καλή προσωπική υγιεινή και την αποφυγή χημικών ουσιών που μπορεί να ερεθίσουν την ουρήθρα (απορρυπαντικά, σπερματοκτόνα κα).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button