Ειδήσεις Υγείας

Ουρική αρθρίτιδα: Πέντε φυσικοί αλλά εγγυημένοι τρόποι αντιμετώπισης (εικόνες)

Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια επώδυνη μορφή αρθρίτιδας η οποία προκαλείται όταν τα υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος στο αίμα σχηματίζουν κρυστάλλους γύρω από μία άρθρωση. Σύμφωνα με νεότερες έρευνες μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές στην καθημερινότητα μπορούν να απαλλάξουν από τον πόνο τους πάσχοντες.

Μάθετε τι πρέπει να κάνετε

Νερό πολύ νερό

 

 

 

 

 

Το νερό έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τον οργανισμό από το ουρικό οξύ μειώνοντας ταυτόχρονα τις πιθανότητες για επανεμφάνιση στο μέλλον ενός επεισοδίου ουρικής αρθρίτιδας. Στόχος σας θα πρέπει να είναι να πίνετε 8 έως 16 ποτήρια υγρών την ημέρα.

Χάστε βάρος

Στην περίπτωση που είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, πρέπει να χάσετε βάρος. Ωστόσο, αποφύγετε τη νηστεία και την ταχεία απώλεια βάρους  για να μην έχετε εξάρσεις της νόσου.

Προσοχή τι τρώτε

 

 

 

 

 

Μπορεί να είναι δύσκολο άλλα καλό είναι να περιορίσετε την κατανάλωση κρέατος, πουλερικών και ψαριών τα οποία είναι πλούσια σε πουρίνες.
Αποφύγετε ή περιορίστε πολύ τροφές όπως τα ζωικά εντόσθια, η ρέγκα, οι αντζούγιες και το σκουμπρί..

Βάλτε στο πιάτο σας τροφές όπως τα όσπρια και τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (ή χωρίς καθόλου λιπαρά) γαλακτοκομικά προϊόντα.

Προσοχή με το αλκοόλ

 

 

 

 

Το αλκοόλ εμποδίζει την αποβολή του ουρικού οξέος από το σώμα σας. Για αυτό το λόγο οι ειδικοί συστήνουν με μέτρο την κατανάλωσή του

Ναι στους υδατάνθρακες

 

 

 

 

 

Φροντίστε να τρώτε περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήπως πεινάτε συνέχεια; Όλοι οι λόγοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button