ΔιατροφήΕιδήσεις Υγείας

Ουρικό οξύ: Ποιες τροφές αυξάνουν τον κίνδυνο;

Αρχική > Ειδήσεις Υγείας > Ουρικό οξύ: Ποιες τροφές αυξάνουν τον κίνδυνο;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της mayo clinic η ουρική αρθρίτιδα μπορεί να προκαλέσει:

Πόνο
Πρήξιμο
Ερυθρότητα
Δυσκαμψία στις αρθρώσεις

Εκτός από το μεγάλο δάκτυλο, η ουρική αρθρίτιδα μπορεί να επηρεάσει:

Τους αστραγάλους
Τις φτέρνες
Τα γόνατα
Τους καρπούς
Τα δάχτυλα
Τους αγκώνες

Τι πρέπει να προσέχετε

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί της mayo clinic οι τροφές που εν πρέπει να καταναλώνονται από τους πάσχοντες επειδή έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πουρίνες είναι:

κρέας

 

 

 

 

 

 

Κρέας από τα όργανα των ζώων (συκώτι, νεφρά κλπ)
Κρέατα και αλλαντικά, όπως μπέικον, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κρέας από κυνήγι
Οποιαδήποτε άλλα κρέατα σε μεγάλες ποσότητες
Γαύρος, σαρδέλες, ρέγκα, σκουμπρί
Σάλτσες
Μπύρα

Από την άλλη οι τροφές που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε πουρίνες και επομένως δεν αυξάνουν το ουρικό οξύ είναι:

Πράσινα λαχανικά και ντομάτες
Φρούτα
Ψωμιά και δημητριακά που δεν είναι ολικής αλέσεως
Βούτυρο, τυρί και αυγά
Σοκολάτα και κακάο

Καφές, τσάι και ανθρακούχα αναψυκτικά
Φυστικοβούτυρο και ξηροί καρποί
Χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή άπαχο γάλα
Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Γενική σύσταση

Αλλάζοντας τη διατροφή σας μπορεί να μειώσετε τον κίνδυνο μελλοντικών εξάρσεων ουρικής αρθρίτιδας. Οι γιατροί συστήνουν στα υπέρβαρα άτομα που έχουν τάσεις ουρικής αρθρίτιδας να φτάσουν και να παραμείνουν σε ένα υγιές σωματικό βάρος με μέτρια άσκηση καθημερινά και αυστηρότερο έλεγχο της πρόσληψης λιπαρών και θερμίδων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button