Ειδήσεις Υγείας

Ουρικό οξύ: Τι το ανεβάζει, ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές;

Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως αυτό δεν γίνεται με συνέπεια να αυξάνονται οι τιμές του στο αίμα. Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή ως υπερουριχαιμία.

Αίτια

Η υπερουριχαιμία μπορεί να προκληθεί όταν το σώμα σας, είτε παράγει πάρα πολύ ουρικό οξύ, ή τα νεφρά σας απλά δεν το φιλτράρουν σωστά και αρκετά γρήγορα επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι επιστήμονες της mayo clinic. Και συνεχίζουν επισημαίνοντας ότι ένα υψηλό επίπεδο ουρικού οξέος μπορεί να προκαλέσει ολοένα και συχνότερες εξάρσεις ουρικής αρθρίτιδας, ή μπορεί να μην προκαλέσει προβλήματα ποτέ!

Παράλληλα η υπερουριχαιμία μπορεί επίσης να κάνει μερικούς ανθρώπους να αναπτύξουν πέτρες στα νεφρά ή νεφρική ανεπάρκεια. Και μερικοί άνθρωποι με υψηλό επίπεδο ουρικού οξέος μπορεί επίσης να αναπτύξουν υπέρταση, καρδιακή νόσο ή χρόνια νεφρική νόσο!

Οι παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν το ουρικό οξύ είναι:

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και τροφών πλούσιων σε πουρίνες όπως κρέας, γαύρος, ρέγγα, σάλτσες, ξερά φασόλια, ξερά μπιζέλια, μανιτάρια κ.α.
Η κληρονομικότητα
Ο Υποθυρεοειδισμός (υπολειτουργία του θυρεοειδούς)
Η λήψη διουρητικών φαρμάκων
Νιασίνη, ή βιταμίνη Β-3
Η Παχυσαρκία

Φυσιολογικές τιμές

Οι κανονικές τιμές κυμαίνονται μεταξύ 3,5 και 7,2 mg / dL. Ωστόσο τα αποτελέσματα αυτά μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς από εργαστήριο σε εργαστήριο που πραγματοποιεί την εξέταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ουρικό οξύ: Ρίξτε το με αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά

Σχετικά Άρθρα

Back to top button