Ειδήσεις Υγείας

Ουρολοίμωξη: Tips για να απαλαγείτε άμεσα χωρίς φάρμακα

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες απλές φυσικές μέθοδοι για να ανακουφιστείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα της ουρολοίμωξης.

Μάθετε ποια είναι αυτά

Βατόμουρα

Έρευνα έδειξε ότι ο χυμός βατόμουρου προλαμβάνει τις λοιμώξεις του ουροποιητικού. Εξίσου αποτελεσματικά είναι τα ίδια τα φρούτα τα οποία μπορείτε να τα προσθέσετε στα δημητριακά σας το πρωί.

Χυμός κράνμπερι

Η κατανάλωση χυμού κράνμπερι μπορεί να εμποδίσει τις μολύνσεις του ουροποιητικού συστήματος. Παράλληλα έχει αποδειχθεί ότι αυτός ο χυμός αποτρέπει τα βακτηρίδια που προκαλούν την μόλυνση να “εγκατασταθούν” στην κύστη.

Ανανάς

Το ένζυμο bromelain (βρομελίνη) που περιέχει ο ανανάς, έχει αποδειχτεί ότι συνεπικουρεί τη δράση των αντιβιοτικών σε περίπτωση ουρολοίμωξης. Σε μία έρευνα σε άτομα με ουρολοίμωξη που τους δόθηκε βρομελίνη μαζί με την αντιβιοτική αγωγή που ακολουθούσαν, διαπιστώθηκε ότι η ουρολοίμωξη υποχώρησε ταχύτερα σε σύγκριση με ασθενείς που αντί για βρομελίνη, έλαβαν ένα placebo.

Νερό

Εάν έχετε την τάση να παθαίνετε συχνά λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό – περίπου 8 οκτώ ποτήρια την ημέρα. Θα πρέπει να ουρείτε τουλάχιστον κάθε τέσσερις έως πέντε ώρες. Αν έχετε ήδη μια ουρολοίμωξη, προσπαθήστε να πίνετε ακόμα περισσότερο νερό για να την αντιμετωπίσετε. Τα πολλά υγρά στο σύστημά σας θα βοηθήσουν να αποβάλλετε τα βακτηρίδια ταχύτερα.

Σε κάθε περίπτωση, αν καταλάβετε ότι μπορεί να έχετε λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, η οποία δείχνει να διαρκεί πάνω από 2 ημέρες, ενημερώστε τον γιατρό σας και ακολουθήστε τις συμβουλές του.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button