ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ούτε βήμα πίσω οι γιατροί για το ασφαλιστικό!

Τόσο οι γιατροί και οι οδοντίατροι όσο και οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να αντιδρούν έντονα στις προθέσεις της κυβέρνησης να ανατρέψει το ασφαλιστικό σύστημα και να οδηγήσει ουσιαστικά τους κλάδους σε οικονομική ασφυξία.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί και φαρμακοποιοί εξακολουθούν να είναι στα …κάγκελα καθώς ούτε οι ελάχιστες αλλαγές που πρότεινε ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν ικανοποιούν τους κλάδους.
Μάλιστα στις συναντήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εργασίας …άκρη δε βρίσκεται.

Γι αυτό και οι Ιατρικοί Σύλλογοι υποστηριζόμενοι και από τις ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών σκληραίνουν τη στάση τους ζητώντας εδώ και τώρα να αλλάξει η κυβέρνηση τα σχέδιά της.
Οι γιατροί ακολουθούν και διαφορετικές μορφές κινητοποιήσεων με την ελπίδα η κυβέρνηση να αντιληφθεί πως πρέπει να αποσύρει το καταστροφικό ασφαλιστικό σχέδιο του Γ.Κατρούγκαλου.

Τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου αλλά και την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου οι γιατροί θα απέχουν από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ενώ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου μαζί με όλους τους υπόλοιπους κλάδους που αντιδρούν, θα απέχουν από τα καθήκοντά τους συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθανασίος Κατσίκης, μετά και τη δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εργασίας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Την κόπωση των κοινωνικών, επιστημονικών και επαγγελματικών δυνάμεων, οι οποίες διαδηλώνουν μαζικά κατά του προσχεδίου του νέου νόμου για το ασφαλιστικό, επιδιώκει η κυβέρνηση, την στιγμή κατά την οποία ο κ. Πρωθυπουργός μόλις χθες παρουσίασε ‘νέες’ προτάσεις για το ασφαλιστικό, οι οποίες, όμως, είναι και πάλι στην ίδια αντιαναπτυξιακή και αντιασφαλιστική κατεύθυνση και εξοντώνουν τους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι οι σχετικοί αριθμητικοί υπολογισμοί στους οποίους καταφεύγει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό είναι ανακριβείς και κρύβουν πολλές παγίδες. Μάλιστα, οι εκπτώσεις τις οποίες φαίνεται να προτείνει η κυβέρνηση δεν συνάδουν λογικά και μαθηματικά με την επιμονή της στην εξοικονόμηση 1,8 δισ. Ευρώ από το ασφαλιστικό σύστημα. Και τα δύο μαζί δεν γίνονται, σε καμία περίπτωση.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση καταλαβαίνει τον διάλογο μόνο με τα τρακτέρ στους δρόμους και τα ιατρεία κλειστά και, έτσι, οι οδοντίατροι όλης της χώρας θα συμμετάσχουν μαζικά σε όλες τις επικείμενες και κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, τις οποίες αποφάσισε σήμερα η σύσκεψη των επικεφαλής των επιστημονικών φορέων της χώρας μας».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button