ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ο άγριος Π.Πολάκης και το…ξύλο στο υπ.Υγείας! Τι είπε ο νέος αναπληρωτής υπουργός

Με …άγριες διαθέσεις έφθασε στο υπουργείο Υγείας ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Σφακιανός στην καταγωγή Παύλος Πολάκης.

Ένας άνθρωπος γνώριμος στο υπουργείο Υγείας καθώς μέχρι πριν λίγα χρόνια μπαινόβγαινε ως συνδικαλιστής νοσοκομειακός γιατρός.

Κατά την άφιξή του στην οδό Αριστοτέλους
Κατά την άφιξή του στην οδό Αριστοτέλους

Και μάλιστα συνδικαλιστής με έντονες αντιπαραθέσεις με την εξουσία ακόμη και με …ξύλο.

Το παραδέχτηκε άλλωστε ο ίδιος μόλις πήρε το λόγο κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο υγείας, δίπλα στον Ανδρέα Ξανθό που ανέλαβε από αναπληρωτής, υπουργός Υγείας αλλά και πλάι στον πανεπιστημιακό Θάνο Δημόπουλο που διετέλεσε υπηρεσιακός.

Πολάκης3

«Μέχρι πριν λίγα χρόνια και πριν γίνω Δήμαρχος ερχόμουν εδώ στο υπουργείο Υγείας μόνο για κινητοποιήσεις, ερχόμουν μόνο για ξύλο» είπε με περισσή άνεση ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Ένας άνθρωπος που δήλωσε πως ήρθε για να τα βάλει με το …κατεστημένο και τα πιράνχας και για να χτυπήσει τη διαφθορά στο χώρο της Υγείας.

Ο νέος αναπληρωτής με εξαιρετικά … «τσαμπουκαλεμένο» ύφος, για το οποίο άλλωστε είχε γίνει και γνωστός στο συνδικαλιστικό κίνημα, ειδικά όταν εργαζόταν στο γενικό Κρατικό της Νίκαιας, ήρθε για να «καθαρίσει» το σύστημα, όπως είπε ούτε λίγο ούτε πολύ. Καθότι αυτή “ήταν η εντολή που λάβαμε από το λαό στις εκλογές”.

Ο …πληθωρικός Παύλος Πολάκης είναι κατά γενική ομολογία ένας άνθρωπος ντόμπρος και καθαρός με… εξαίρεση ενδεχομένως την παραδοχή του σε συνέδριο της ΚΕΔΕ όταν ήταν δήμαρχος, ότι διατηρούσε δύο ταμεία ένα άσπρο και ένα μαύρο, για να μπορεί ο Δήμος να τα βγάζει πέρα λόγω περικοπών στη χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πάντως κατά την παράδοση παραλαβή στο υπουργείο Υγείας ο Π.Πολάκης…πήρε κεφάλι με το πληθωρικό του ταμπεραμέντο από τον χαμηλού προφίλ υπουργό Ανδρέα Ξανθό.

Πολάκης5 Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί ψιθύριζαν … «μήπως τελικά αυτός θα είναι ο υπουργός;»

Βέβαια εδώ υπάρχει μία λεπτομέρεια: είναι άγνωστο ακόμη ποιες αρμοδιότητες θα του δοθούν από τον πρωθυπουργό καθώς είναι μάλλον δύσκολο να έχει περισσότερες από τον επικεφαλής του σχήματος Ανδρέα Ξανθό.

Τι δήλωσε ότι θα κάνει ο Παύλος Πολάκης

Ο ίδιος ο κ.Πολάκης πάντως έθεσε τις δικές του προτεραιότητες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του που εμπεριείχε μπόλικο…Κρητικό ταμπεραμέντο με τη δέουσα ένταση στη φωνή.

Η προώθηση και ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η άμεση αλλαγή των διοικητών των νοσοκομείων, η «αιμοδότηση» των νοσοκομείων με προσωπικό, η επίσπευση των διαδικασιών για την πρόσληψη των επικουρικών γιατρών, αλλά και η πάταξη της διαφθοράς είναι ορισμένες από τις προτεραιότητες που έθεσε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

ΠΟλάκης βασικήΌσο για την παραοικονομία ο γνωστός ως…μαυροπουκαμισάς πολιτικός σημείωσε πως το φακελάκι στα νοσοκομεία αποτελεί μόλις το 10% της διαφθοράς στο σύστημα υγείας ενώ το 90% είναι οι προμήθειες όπως στα φάρμακα, στα υλικά , στα αντιδραστήρια.

Γι αυτό και όπως σημείωσε: «Οι προκάτοχοί μας στο θέμα των προμηθειών κούρεψαν μεν οριζόντια τις τιμές, αλλά δεν πείραξαν το μηχανισμό λειτουργίας αυτού του συστήματος».

Γι αυτό και προανήγγειλε αλλαγές στο σύστημα προμηθειών με κεντρικές αγορές και ρύθμιση των τιμών.
Όσο για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, ζήτησε τη στήριξή τους λέγοντας πως θα συνάψει ένα …συμβόλαιο τιμής μαζί τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν.Ξανθός: Κάνουμε restart στην υγεία! Όλες οι άμεσες προτεραιότητες

Δύο Κρητικοί στο υπουργείο Υγείας! Αναπληρωτής ο Παύλος Πολάκης

Ο αναπληρωτής γίνεται…υπουργός! Ανδρέας Ξανθός στη θέση Π.Κουρουμπλή! Όλο το παρασκήνιο

Θρίλερ για τη θέση του υπ.Υγείας! Το veto Κουρουμπλή στον Τσίπρα και οι ανατροπές της τελευταίας στιγμής! Όλο το παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button