ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ο Αλέξης Τσίπρας «λανσάρει» την Πρωτοβάθμια! Τι είπε από το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου

Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου, προκειμένου να ενημερωθεί.

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα σε Μονάδα Υγείας θεωρείται ενδεικτική της πρόθεσης της κυβέρνησης να «βγει μπροστά» με τον τομέα της Υγείας ως αντιστάθμισμα στα βαριά μνημονιακά μέτρα που θα εφαρμοστούν.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί σύντομα και το υπουργείο Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Ο Αλ.Τσίπρας στο υπ.Υγείας! Τι οδηγίες θα δώσει. Όλες οι πληροφορίες»

Ο πρωθυπουργός μετά την ξενάγησή του επεσήμανε στις δηλώσεις του ότι «Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχει κοινωνικό πρόσημο και στόχευση» και πρόσθεσε ότι: «H Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αποτελεί μια θεσμική πρωτοβουλία στην οποία η παρούσα κυβέρνηση αποδίδει εμβληματική σημασία».

«Για πάρα πολλά χρόνια, οι κυβερνήσεις ξεχνούσαν να περάσουν από αυτές τις περιοχές, ξεχνούσαν ότι υπάρχουν. Όταν είπα ότι θα έρχομαι στη Θεσσαλονίκη δεν εννοούσα το κέντρο αλλά να βρίσκομαι σε αυτές τις περιοχές, για να είμαι στο πλευρό των πολιτών και να παλεύουμε μαζί τους» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

Παράλληλα επεσήμανε ότι με την νέα Πρωτοβάθμια θα δημιουργηθούν συνολικά 14 κέντρα υγείας αστικού τύπου ενώ το νέο σύστημα: «Θα λειτουργεί, σε πρώτο επίπεδο, με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας και σε δεύτερο επίπεδο με τα Κέντρα Υγείας.

Στο τέλος του έτους, όπου ολοκληρώνεται η 1η φάση της μεταρρύθμισης, θα λειτουργούν στη χώρα 239 Τοπικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Να σημειωθεί ότι πριν την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου, μέλη της ΛΑΕ της Επιτροπής Ευόσμου, επιχείρησαν να πλησιάσουν στο σημείο το οποίο θα επισκεπτόταν ο πρωθυπουργός και η αστυνομία του απέτρεψε.

Οι διαδηλωτές με πανό και συνθήματα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη νέα μνημονιακή πολιτική που θα αρχίσει να εφαρμόζεται.

Αντιμέτωπος και με συνταξιούχο καρκινοπαθή

Όμως ο πρωθυπουργός έγινε αποδέκτης παραπόνων από συνταξιούχο καρκινοπαθή ο οποίος πλησίασε τον Αλέξη Τσίπρα για να του πει: “Παίρνω 652 ευρώ και τα έξοδά μου είναι 500 ευρώ. Πως θα ζήσω;“.

Ο πρωθυπουργός άκουσε με προσοχή τα όσα του έλεγχε ο συνταξιούχος χωρίς βέβαια επί της ουσίας να του δώσει κάποια απάντηση. Στο τέλος έσπευσε να τον αγκαλιάσει και να αποχωρήσει.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button