ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ο αναπληρωτής γίνεται…υπουργός! Ανδρέας Ξανθός στη θέση Π.Κουρουμπλή! Όλο το παρασκήνιο

Τελικά το μέχρι πρότινος φαβορί για τη θέση του υπουργού Υγείας Π.Κουρουμπλής, μένει εκτός Υγείας και τη θέση του υπουργού Υγείας αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής Ανδρέας Ξανθός.

Ο Κρητικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός επελέγη τελικώς για τη θέση του υπουργού μετά και τις …καραμπόλες, καθότι θεωρείται πρόσωπο με χαμηλό προφίλ που δεν προκαλεί αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος.
Είναι άλλωστε νοσοκομειακός γιατρός και γνωρίζει καλά τα θέματα της Υγείας.

Πάντως μέχρι να καταλήξει η στενή ομάδα του Αλέξη Τσίπρα στο όνομα του Ανδρέα Ξανθού προηγήθηκε ένα θρίλερ, με τον Π.Κουρουμπλή να θέτει βέτο στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας “ή πάω στο υπουργείο υγείας ή πάω σπίτι μου. Πουθενά αλλού”, έλεγαν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Πριν “κλείσει” όμως η υπόθεση Κουρουμπλή, είχαν ακουστεί εντόνως και άλλα ονόματα. Μεταξύ αυτών το όνομα του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας Θάνου Δημόπουλου, ο οποίος ενδιαφερόταν σφόδρα για τη θέση παρότι η δουλειά του στο πανεπιστήμιο απαιτεί πολλές ώρες λόγω των κλινικών μελετών που πραγματοποιεί. Παρ αυτά ήταν στην αναμονή και πάνω από το ακουστικό μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ακόμη και το όνομα της κ.Γεροβασίλη της κυβερνητικού εκπροσώπου είχε “παίξει” για το υπουργείο Υγείας καθώς είναι γιατρός στο επάγγελμα.

Ο Ανδρέας Ξανθός πάντως κατάγεται από το Ρέθυμνο ενώ είναι Γιατρός–μικροβιολόγος.
Εκλέχτηκε πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούνιο του 2012.
Πριν γίνει αναπληρωτής υπουργό υγείας είχε διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου.

Διετέλεσε επίσης Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΝ και μέλος της ΚΠΕ.
Συμμετείχε στις Νομαρχιακές εκλογές του 2006 με την Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών και στις βουλευτικές εκλογές του 2009 ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Οκτώβριο του 2010 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στο νομό Ρεθύμνου με τον συνδυασμό Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γεώργιο Σταθάκη.

ΠΩΣ ΕΧΑΣΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

Ενώ αρχικά ο Π.Κουρουμπλής τις προηγούμενες ημέρες θεωρούνταν το νούμερο ένα φαβορί για τη θέση, τελικώς το πρωί της Τρίτης φαίνεται ότι ήρθε η πρώτη ανατροπή.

Όλο το «γαϊτανάκι» των ονομάτων

Όπως έγραψε το HealthReport.gr (διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ με όλο το παρασκήνιο για το θρίλερ που προηγήθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή) πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου εξέφρασαν έντονες αντιρρήσεις στο πρόσωπο του Π.Κουρουμπλή.

Δεν είναι τυχαίο ότι αρχικά προτάθηκε ακόμη και στην Όλγα Γεροβασίλη η οποία αρνήθηκε τη θέση. Στη συνέχεια στο τραπέζι έπεσε το όνομα του μέχρι πρότινος υπηρεσιακού Υπουργού Υγείας Θάνου Δημόπουλου με πολλούς υποστηρικτές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Έλεγαν μάλιστα στο HealthReport.gr έγκυρες πηγές από το στρατόπεδο της κυβερνώσας παράταξης ότι ο υπηρεσιακός απέδειξε μέσα σε λίγες ημέρες ότι μπορεί να κάνει έργο.

Βέβαια εκεί υπήρξαν και διαφωνούντες– σύμφωνα με τις πληροφορίες του στο HealthReport.gr– που υποστήριξαν ότι εμπλέκεται εντόνως με τη φαρμακευτική αγορά λόγω των κλινικών μελετών που πραγματοποιεί.

Στη συνέχεια έπαιξε και το όνομα του Ανδρέα Ξανθού για να αναλάβει τη θέση του υπουργού από αναπληρωτής που ήταν στο προηγούμενο επτάμηνο.
Πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν τον Ανδρέα Ξανθό για τη θέση του υπουργού.

Και οι πιέσεις…

Όμως μ αυτά και μ αυτά άρχισε να κινητοποιείται και ο Π.Κουρουμπλής. Διαμήνυσε στον πρωθυπουργό ότι είτε πάει στο υπουργείο υγείας είπε πουθενά. Προς στιγμήν προκλήθηκε εκνευρισμός στην Κουμουνδούρου για το δίλημμα που ετέθη στον πρωθυπουργό από τον κ.Κουρουμπλή.

Και στο μεταξύ πολλοί υποστηρικτές του άρχισαν να ασκούν πιέσεις για τη διατήρησή του στην οδό Αριστοτέλους, λένε έγκυρες πηγές του στο HealthReport.gr. Άλλωστε ο Π.Κουρουμπλής έχει αφήσει αρκετά ανοικτά μέτωπα στην Υγεία- έλεγαν οι υποστηρικτές του- που θα πρέπει να κλείσει άμεσα πριν καταφθάσει η αντιπροσωπεία των δανειστών τον Οκτώβριο στα σκαλοπάτια του υπουργείου Υγείας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο Κρητικοί στο υπουργείο Υγείας! Αναπληρωτής ο Παύλος Πολάκης

Θρίλερ για τη θέση του υπ.Υγείας! Το veto Κουρουμπλή στον Τσίπρα και οι ανατροπές της τελευταίας στιγμής! Όλο το παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button