ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ο αξονικός που «χώρισε» γιατρούς και εργαζόμενους! Γιατροί υπέρ Ολ.Γεροβασίλη για τον αξονικό στην Άρτα!

Απορρίπτουν οι γιατροί της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) τις κατηγορίες που εξαπέλυσε η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σε βάρος της κυβερνητικής εκπροσώπου, ότι κατηύθυνε ασθενείς στο ιδιωτικό της κέντρο στην Άρτα αφού δεν είχε αντικατασταθεί χαλασμένος αξονικός τομογράφος στο δημόσιο νοσοκομείο.

Τόσο ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας όσο και ο Τάκης Νικολόπουλος, μέλος στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ αλλά και Ακτινολόγος στο ΓΝ Πρέβεζας, μιλούν για συνωμοσιολογία και καταφέρονται κατά της ΠΟΕΔΗΝ για τα σενάρια της όπως λένε.

Ο κ.Νικολόπουλος μάλιστα υπογραμμίζει σε δήλωσή του ότι σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ «μετατρέπει βλάβες μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας (όπως του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου Πρέβεζας) σε ευφάνταστα σενάρια συνομωσιολογίας, παραβλέποντας το πώς διαμορφώθηκε η κατάσταση στις ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις και ποιοι ευθύνονται γι’ αυτήν».

Ο κ.Νικολόπουλος εξηγεί ότι ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Πρέβεζας έμεινε εκτός λειτουργίας από 15 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου λόγω βλάβης της λυχνίας, η οποία και αντικαταστάθηκε εν μέσω μάλιστα των μέτρων ελέγχου κίνησης κεφαλαίων (capital controls).

Επισημαίνει ωστόσο ότι ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός χρειάζεται άμεσα ανανέωση στο ΕΣΥ αλλά και ενίσχυση του τομέα με προσωπικό συμπληρώνοντας:

«Χωρίς αμφιβολία, εκτός από το προσωπικό που λείπει δραματικά από τα νοσοκομεία, εκτός από τα μέτρα που απαιτούνται για να διαρραγεί οριστικά η πελατειακή σχέση των ασθενών με τα μεγάλα κυρίως νοσοκομεία του κέντρου, χρειάζεται και η ανανέωση του πεπαλαιωμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Μόνο που τα κονδύλια βρίσκονται σε άλλα κανάλια διαπλοκής, που λειτουργούν εδώ και χρόνια, και όχι στη βλάβη των 15 ημερών του αξονικού τομογράφου της Πρέβεζας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ πως έγινε «Άνω κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ για έναν…αξονικό! Όλο το παρασκήνιο»

Επίσης ΕΔΩ τι απαντά η ίδια η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη για την υπόθεση!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button