ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ο Γολγοθάς των διαβητικών που λαμβάνουν ινσουλίνη! Γιατί πηγαίνουν κάθε μήνα στο γιατρό

Ίσως οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ να ελπίζουν σε κάποιο …θαύμα, ότι οι διαβητικοί που πρέπει να λαμβάνουν ινσουλίνη, μπορεί και να γιατρευτούν ξαφνικά.
Πιθανώς γι αυτό και ο Οργανισμός τους υποχρεώνει να πηγαίνουν κάθε μήνα στο γιατρό για να λαμβάνουν τις απαραίτητες συνταγές για τα αναλώσιμα υλικά της αντλίας ινσουλίνης.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του συστήματος, ο θεράπων ιατρός δεν έχει δικαίωμα να εκδώσει εξάμηνη συνταγή ή κάποια άλλη που να διευκολύνει τους πάσχοντες.

Παρά τις αλλεπάλληλες κρούσεις των ασθενών με διαβήτη που έχουν ανάγκη ινσουλίνης στον ΕΟΠΥΥ, όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, οι αρμόδιοι δε δείχνουν να καταλαβαίνουν.

Τους υποχρεώνουν κάθε μήνα να πηγαίνουν στο γιατρό για να λάβουν νέα συνταγή για τα αναλώσιμα υλικά της αντλίας ινσουλίνης. Τέτοια αναλώσιμα είναι μεταξύ άλλων καθετήρες έγχυσης, δεξαμενές, αισθητήρες γλυκόζης και μπαταρίες.

Αντίθετα για το υπόλοιπο αναλώσιμο διαβητολογικό υλικό όπως ταινίες μέτρησης, σκαρφιστήρες και βελονάκια, οι συνταγές μπορούν να είναι εξάμηνες, επαναλαμβανόμενες σε 3 δίμηνες για τον ινσουλινοεξαρτώμενο ασθενή και δίμηνη για τους ασθενείς που λαμβάνουν χάπια.

Άγνωστο παραμένει γιατί δεν εφαρμόζεται κάτι αντίστοιχο και για τους ασθενείς με διαβήτη που χρησιμοποιούν αντλία, με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένοι να ταλαιπωρούνται κάθε μήνα με επισκέψεις σε γιατρούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φρένο στις διαφημίσεις γιατρών και ιατρικών υπηρεσιών δια χειρός Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου!

ΕΟΠΥΥ: Παράταση στις ηλεκτρονικές συνταγές για αναλώσιμα διαβήτη!

Σακχαρώδης διαβήτης: Ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνετε και κάθε πότε;

Διαβήτης τύπου 2: Ποια είναι τα ανησυχητικά σημάδια;

Προδιαβήτης: Ποιες συνήθειες πρέπει να αλλάξετε για να τον σταματήσετε;

Σακχαρώδης Διαβήτης: Νέες οδηγίες για να μειωθεί ο κίνδυνος!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button