ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Ο ΕΟΠΥΥ πάει…θεσμούς! Κρίσιμη συνάντηση στο ξενοδοχείο. Τι οδηγίες δόθηκαν

 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στο επίκεντρο των ελέγχων των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών θα βρεθεί ο ΕΟΠΥΥ καθώς θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Hilton όπου διαμένουν τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών με τους Έλληνες αρμόδιους.
Στη συνάντηση θα παραβρεθούν υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΟΠΥΥ και όχι ο πρόεδρος Δημήτρης Κοντός, μαζί με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ήδη τα προηγούμενα 24ωρα πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις μεταξύ του Παναγιώτη Κουρουμπλή, του προέδρου του ΕΟΠΥΥ και υπηρεσιακών παραγόντων, παρουσία επιτελικών από το γενικό Λογιστήριο του κράτους. Η αντιπροσωπεία που θα συναντήσει τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών έχει προετοιμασθεί εγγράφως με όλα τα στοιχεία τα οποία θα δείχνουν τον προϋπολογισμό και τα οικονομικά του οργανισμού.

Οδηγίες προς… ναυτιλομένους

Η οδηγία που έχουν λάβει από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας τα στελέχη που θα συναντήσουν τους εκπροσώπους των θεσμών, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr είναι: «ακούτε, σημειώνετε και επιστρέφετε»! Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει οι Έλληνες αξιωματούχοι να πάρουν θέση στις όποιες παρατηρήσεις της ξένης αντιπροσωπείας πριν υπάρξει σχετική συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας.

Πάντως αυτό που προκάλεσε προβληματισμό τις προηγούμενες ημέρες κατά την ετοιμασία των σχετικών εγγράφων είναι η μαύρη τρύπα του οργανισμού που προέρχεται κυρίως από την έλλειψη χρηματοδότησης. Μια χρηματοδότηση που έχει περιορισθεί ακόμη περισσότερο το τελευταίο διάστημα καθώς οι κρατήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία για την Υγεία μεταφέρονται στις συντάξεις, ώστε να μπορούν να καλυφθούν και να δοθούν στους δικαιούχους.

Στελέχη του ΕΟΠΥΥ που συμμετείχαν στην προετοιμασία της συνάντησης με τους θεσμούς έλεγαν στο HealthReport.gr πως ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ δεν παρουσιάζει προβλήματα έτσι όπως έχει καταρτιστεί, ανεξάρτητα βέβαια εάν απαιτούνται κάποιες διορθώσεις στην κατανομή των κονδυλίων όπως σκοπεύει να κάνει η ηγεσία του υπουργείου υγείας. Και αυτό επειδή θεωρούν πως ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ δεν επηρεάζει τα οικονομικά και τον προϋπολογισμό της γενικής κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button