ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ο ΕΟΠYΥ πληρώνει! Δείτε πότε θα δούν το χρώμα του χρήματος οι φαρμακοποιοί

Μετά το τελεσίγραφο των φαρμακοποιών προς τον ΕΟΠΥΥ ότι θα προχωρούσαν σε διακοπή της σύμβασης για τα αναλώσιμα, πράγμα που θα έβαζε σε νέα γύρο ταλαιπωρίας τους ασφαλισμένους, η διοίκηση του Οργανισμού αναγκάσθηκε να βάλει το χέρι στην τσέπη.

Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε προηγηθεί: Τελεσίγραφο φαρμακοποιών κατά ΕΟΠΥΥ για κούρεμα χρημάτων από αναλώσιμα!

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σ. Μπερσίμης με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία αποπληρωμής τους.

Ταυτόχρονα προσπάθησε να δικαιολογήσει την  καθυστέρηση στην εξόφληση των αναλώσιμων στα τεχνικά προβλήματα που προκύπτουν!

Πάντως μέχρι τις 7 Ιουλίου θα εξοφληθούν οι απαιτήσεις των φαρμακοποιών για τον μήνα Απρίλιο, ενώ αύριο Παρασκευή 23 Ιουνίου, ξεκινά η διαδικασία εξόφλησης για τα αναλώσιμα.

Συγκεκριμένα:

– Για τις πληρωμές φαρμάκων η διοίκηση του Οργανισμού ενημέρωσε ότι έως 7 Ιουλίου θα εξοφληθούν οι απαιτήσεις των φαρμακοποιών για τον μήνα Απρίλιο. Σημειώνεται ότι ο χρόνος εξόφλησης των φαρμακοποιών σήμερα έχει περιοριστεί σημαντικά σε λιγότερο από 60 ημέρες, όταν το 2015 ξεπερνούσε τις 90 ημέρες.

– Σχετικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στην πληρωμή των παρόχων για αναλώσιμα υλικά, αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι εντάχθηκαν για πρώτη φορά στη νέα διαδικασία ελέγχου τελικής εκκαθάρισης.

Τα όποια προβλήματα διαβεβαίωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζονται καθημερινά και αύριο Παρασκευή 23 Ιουνίου ξεκινά  η διαδικασία εξόφλησης.

Μάλιστα για να προλάβει τις όποιες αντιδράσεις σε περίπτωση που οι φαρμακοποιοί διαπιστώσουν μεγάλο κούρεμα στα χρωστούμενα  τους υπενθυμίζει ότι οι πάροχοι έχουν τη δυνατότητα κατάθεσης ένστασης και έχει προβλεφθεί αυστηρό χρονοδιάγραμμα διεκπεραίωσης του σχετικού αιτήματος, σε συνεργασία με τον Π.Φ.Σ. και τους κατά τόπους Φαρμακευτικούς Συλλόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αλλάζει στις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες

Πόσες ώρες θα εργάζονται οι γιατροί του ΕΣΥ; Νέες ανακοινώσεις από το υπ. υγείας

Έως 27 Ιουλίου POS σε όλα τα Ιατρεία! Σε διαπραγματεύσεις για τις προμήθειες των Τραπεζών

Σχετικά Άρθρα

Back to top button