ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ο Κ.Λουράντος στην αντεπίθεση μετά τις εκλογές των φαρμακοποιών: «Εγώ δεν εξυπηρέτησα κόμματα»! Τι λέει για τους συναδέλφους του

Με ιοβόλα βέλη στρέφεται κατά πάντων ο Κώστας Λουράντος μετά τις τελευταίες εκλογές των φαρμακοποιών για την ανάδειξη νέου προεδρείου στον ΠΦΣ, στις οποίες δεν εξελέγη στο ΔΣ του Συλλόγου. Δείτε ΕΔΩ γιατί δεν εξελέγη και όλο το παρασκήνιο: «Ανατροπή στους φαρμακοποιούς: Γιατί δεν εξελέγη ο Κ.Λουράντος; Όλο το παρασκήνιο»

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο επί σειρά ετών πρόεδρος των φαρμακοποιών, εξακοντίζει κατηγορίες εναντίον όσων αξιοποιήσαν την κομματική τους ταυτότητα προκειμένου να εκλεγούν στις ιεραρχίες του ΠΦΣ.

Μιλά για μέλη του ΔΣ που λάμβαναν 250 ευρώ το μήνα ως αμοιβή, την οποία ο ίδιος περιέκοψε ώστε να περιορισθούν τα οικονομικά του κλάδου αλλά και για τις κομματικές προσπάθειες που έκαναν πολλοί ώστε να κερδίσουν τις ψήφους των συναδέλφων τους.

Διαβάστε παρακάτω όλη την ανάρτηση του Κώστα Λουράντου:

“Η ΒΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ …. ΚΑΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ … ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ”

«Θρίαμβος των δύο κομματικών ψηφοδελτίων της ΝΔ» βιάστηκε να αναγράψει θριαμβολογώντας το blog «farmakopoioi” λίγα δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. «Καταποντισμός του Λουράντου» συνέχισαν επιχαίροντας, βγάζοντας όλο τους το μένος απέναντί μου, επειδή με δική μου πρόταση στο συμβούλιο του ΦΣΑ καταργήθηκαν, παρά την έντονη αντίδρασή τριών μελών του προεδρείου , τα 250άρια που έπαιρναν μηνιαία, απλά επειδή εξελέγησαν.

Ήταν μια ακόμη από τις πολλές πρωτοβουλίες μας να βάλουμε τάξη στα οικονομικά του ΦΣΑ, αλλά και του ΠΦΣ, χωρίς να φοβηθούμε το πολιτικό κόστος. Και το πληρώσαμε…

«Τρίτο το ψηφοδέλτιο των «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ» ανέφεραν τα ηλεκτρονικά σαϊτς.
Και έτσι ήταν…

Ο κομματικός συνδικαλισμός νίκησε στις εκλογές του δευτεροβαθμίου συλλόγου, με την απόφαση αυτή να είναι απολύτως σεβαστή και να μη χωρά αμφιβολία περί του αποτελέσματος.

Δεν είχα προεκλογικά καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα, (το είχα προβλέψει άλλωστε και στην τελευταία ΓΣ) αφού είχε δρομολογηθεί η δράση των κομματικών μηχανισμών και αφού το «μασάζ» των εκλεκτόρων, είχε πάρει διαστάσεις πλυσίματος εγκεφάλου, από συγκεκριμένους υποψηφίους, οι οποίοι είχαν τους τελευταίους μήνες αναλώσει όλη τους την δραστηριότητα σε αυτή την τακτική.

Σχεδόν όλα τα μέλη του προεδρείου του ΠΦΣ τους τελευταίους έξι μήνες σταμάτησαν να ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα των φαρμακοποιών κι αναλώθηκαν μόνο στο «ψήσιμο» των εκλεκτόρων.
Συνεχή και πιεστικά τηλεφωνήματα, κομματικά γραφεία να πιέζουν, προεκλογικές φιέστες, επισκέψεις σε φαρμακεία, υπενθύμιση «ευεργεσιών» του παρελθόντος που γεννούν «υποχρέωση ψήφου» κι άλλα πολλά.

Η μόνη τους πραγματική ενασχόληση με τον κλάδο ήταν η σπέκουλα σε κοινωνικά δίκτυα και sites για υπαρκτά προβλήματα, λες και δεν ήταν υποχρέωσή τους να τα επιλύσουν και αυτοί, λες και δεν ήταν αντιπρόεδροι, γραμματείς και φαρισαίοι εκαίνου του ΔΣ.

Αντιθέτως εγώ κατά την προεκλογική περίοδο δεν ασχολήθηκα με τις εκλογές και αυτό μπορούν να το διαβεβαιώσουν όλοι. Δεν αποτάθηκα σε κόμματα για να ζητήσω την βοήθειά τους, όπως κάποιοι που έλεγαν ανοικτά σε κομματική συγκέντρωση, ότι «ο σύλλογος είναι σε ξένα χέρια» και πρέπει να τον πάρουμε στο κόμμα.

Δεν υποσχέθηκα απολύτως τίποτα και σε κανένα, για να κερδίσω μια πρόσκαιρη ψήφο από αυτούς τους 178 εκλέκτορες, που προεκλογικά είναι το πάν λόγω της ψήφου, αλλά μετά την ψηφοφορία … οι ίδιοι δεν θα τους λογαριάζουν!

Όπως επίσης δεν εκμεταλεύθηκα το εκλογικό σύστημα ξεγελώντας το σώμα, για να δημιουργήσω δορυφορικες παραταξεις διεκδικησης της προεδριας…
Προσπάθησα μέχρι την τελευταίο δευτερόλεπτο της θητείας μου να παλέψω για τα προβλήματα του κλάδου (τελευταία για τα αναλώσιμα) μαζί με τους Σοφιανόπουλο, Κούβαρη και Χαλιγιάννη, όταν όλοι οι υπόλοιποι … ασχολούνταν ποικιλοτρόπως με την άγρα ψήφων.

Και σήμερα … τρείς μέρες μετά τις εκλογές, ανακάλυψαν τα προβλήματα και προτείνουν την δημιουργία μιας … άτυπης επιτροπής εκ των νέων εκλεγμένων συμβούλων, για να ερευνηθεί η επίλυσή τους… όταν οι ίδιοι που ήταν ακόμα πριν λίγες μέρες στο συμβούλιο … απλά δεν είχαν χρόνο.

Η ζωή όμως δεν σταματά εδώ. Υπάρχουν αρχές και αξίες που δεν έχουν σχέση με μικροτακτικισμούς και κομματικές εξαρτήσεις και αποπνέουν ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Είναι πάντα η «επόμενη μέρα» που μπορείς να αντλήσεις αισιοδοξία και δύναμη … ειδικά όταν αυτή προέρχεται από τα άπειρα τηλεφωνήματα και μηνύματα που στέλνετε στο κινητό μου στο in box και στο e-mail μου.

Είναι αυτά που αποδεικνύουν ότι υπάρχουν φορές που μια ήττα σε κάνει πιο δυνατό και μέσα από λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος , δικά σου ή άλλων δεν έχει σημασία, μπορείς να συνθέσεις ένα μέλλον τελείως διαφορετικό από αυτό που «ονειρεύονται» όσοι λειτουργούν με αποκλειστική στόχευση τη προστασία της … «καρέκλας» τους. Είναι αυτά που αποδεικνύουν ότι η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ των 11.000 φαρμακοποιών, είναι ελεύθερη κομματικών εξαρτήσεων και μικροσυνδικαλιστικών τακτικισμών.
Όμως δεν άλλαξε απολύτως τίποτα…

Από την εξαιρετικά τιμητική (όπως λέω πάντα) θέση του προέδρου του πρώτου φαρμακευτικού συλλόγου της Χώρας της Αττικής, θα συνεχίσω να παλεύω για τον κλάδο.

Όσον αφορά τον κύριο Άδωνι Γεωργιάδη, τον ευχαριστώ για την εκτίμησή του αν και αυτή ήρθε πολύ αργά … Θα ήθελα όμως για ακόμα μία φορά να του υπενθυμίσω αυτό που είπα τον περασμένο Δεκέμβριο στον γραμματέα πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. κύριο Λευτέρη Αυγενάκη, όταν με πρωτοβουλία συναδέλφου της ΝΔ με κάλεσε στα γραφεία της:

« Ο Πρόεδρος ενός κλάδου ΔΕΝ εξυπηρετεί συμφέροντα κόμματος, ακόμα και αν είναι κομματικό στέλεχος. Συγκρούεται με το κόμμα, διεκδικεί τα συμφέροντα του κλάδου ακόμα και αν αυτά πλήττουν το κόμμα, και δεν κρίνεται επ’ ουδενί από την πειθήνιά του στις εντολές του.

Άλλο το κόμμα … άλλο ο κλάδος η ζωή μας και το μέλλον μας … και άλλο η αθλητική ομάδα που την στηρίζεις και την ακολουθείς χάσει κερδίσει, κάνοντας λάθη ή όχι». Η δε επιμονή του να τα «βρουν» οι δύο νεοδημοκρατικές παρατάξεις που θριάμβευσαν στις εκλογές, αυτό το βλέπει ως καλό του κλάδου ή …. ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ;

Σε κάθε περίπτωση εύχομαι ειλικρινά, καλή επιτυχία στο νεοεκλεγέν νέο διοικητικό συμβούλιο του ΠΦΣ.
Θα είμαι πάντα εδώ όσο υπάρχει έστω κι ένας συνάδελφός μου στον οποίο μπορώ να προσφέρω και να βοηθήσω, έστω και ένας που να εκτιμά τις ιδέες και τις αρχές μας!

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ”

Σχετικά Άρθρα

Back to top button