Πολιτική Υγείας

Ο Μάκης Βορίδης, νέος Υπουργός Υγείας! Υφυπουργοί: Γρηγοράκος – Παπακώστα

Ο μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αττικής Μάκης Βορίδης
,είναι ο νέος υπουργός Υγείας. Στο πλευρό του, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος από το ΠΑΣΟΚ και η Κατερίνα Παπακώστα, από τη Ν.Δ. Το όνομα του κου Βορίδη, παρά το γεγονός ότι είχε συζητηθεί αμυδρά τις προηγούμενες ημέρες, θεωρείται έκπληξη καθώς όλα έδειχναν πως προοριζόταν για το υπουργείο Δημοσίας τάξεως ή Άμυνας. Πάντως ο 50χρονος νέος υπουργός Υγείας θα ενημερωθεί πλήρως για τα θέματα υγείας αλλά και για τις εκκρεμότητες από το στενό του φίλο Άδωνι Γεωργιάδη. Είναι ενδεικτικό πως αρκετοί συνεργάτες του Άδωνι Γεωργιάδη θα παραμείνουν στη θέση τους καθώς είναι και συνεργάτες και του νέου υπουργού Υγείας. Χαρακτηριστική η περίπτωση του συμβούλου επί θεμάτων φαρμακευτικής πολιτικής Μπάμπη Καραθάνου ο οποίος και θα μείνει στην οδό Αριστοτέλους μαζί με το επιτελείο του.
Στο μεταξύ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος που αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή υπ.Υγείας αναμένεται να πάρει το χαρτοφυλάκιο του Αντώνη Μπέζα ο οποίος χειριζόταν εκτός των άλλων τον ΕΟΠΥΥ. Ο κ.Γρηγοράκος που στο προηγούμενο σχήμα ήταν υφυπουργός Εσωτερικών, είχε εκφράσει καιρό τώρα την επιθυμία του να γίνει …κάτοικος της οδού Αριστοτέλους. Μάλιστα είχε και τη στήριξη του Ευαγγελου Βενιζέλου ο οποίος -όπως αναφέρουν πληροφορίες του healthreport.gr- και απαίτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να μεταφερθεί στο υπουργείο Υγείας. Χαρακτηριστικό της επιθυμίας του κ.Γρηγοράκου να διορισθεί στο υπουργείο Υγείας είναι το γεγονός πως ενώ ήταν υφυπουργός Εσωτερικών διοργάνωνε μυστικές συναντήσεις με στελέχη του χώρου της Υγείας, όπως έπραξε πρόσφατα με κάποιους διοικητές νοσοκομείων. Η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα αναλαμβάνει τα καθήκοντα της Ζέττας Μακρή η οποία αποχωρεί. Διαβάστε ένα σύντομο βιογραφικό
του νέου υπουργού Υγείας: Ο Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης (γενν. 1964) είναι Έλληνας δικηγόρος, πολιτικός, βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Ελλάδας.
Ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή ως γραμματέας της νεολαίας της ΕΠΕΝ. Το 1994 έγινε πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος Ελληνικό Μέτωπο. Την άνοιξη του 2005, ως πρόεδρος του Ελληνικού Μετώπου προσχώρησε μαζί με όλο το κόμμα με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ.
Με το ΛΑ.Ο Σ εξελέγη τον Οκτώβριο του 2006 νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής και το 2007 βουλευτής Αττικής. Με την επανεκλογή του τον Οκτώβριο του 2009, ορίστηκε από τον Καρατζαφέρη γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδος του κόμματος.
Το Νοέμβριο του 2011 διορίστηκε Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Το Φεβρουάριο του 2012 υπερψήφισε το Μνημόνιο 2, διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. και εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία, της οποίας υπήρξε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος έως τη μέρα που διορίστηκε υπουργός Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button