ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Ο οικονομολόγος Μιχάλης Χλέτσος νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ; Τι δηλώνει ο ίδιος στο HealthReport.gr

Έντονο παρασκήνιο είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες για το ποιος θα καθίσει στην καυτή καρέκλα του ΕΟΠΥΥ.
Η φημολογία των τελευταίων ωρών που έφθασε και στα γραφεία του HealthReport.gr, μιλούσε για άμεσο διορισμό στον ΕΟΠΥΥ του καθηγητή οικονομικών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μιχάλη Χλέτσο. Και αυτό διότι η κυβέρνηση προτιμά έναν ειδικό στα οικονομικά ώστε να βγάλει τον ΕΟΠΥΥ από το σκοτεινό τούνελ.

Ωστόσο φαίνεται πως η κυβέρνηση αποφασίζει και …διαρρέει χωρίς τον ξενοδόχο καθώς απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμη. Ο καθηγητής κ.Χλέτσος δηλώνει στο HealthReport.gr ότι παρά το γεγονός ότι του προτάθηκε πριν τρεις εβδομάδες να αναλάβει τη θέση, εάν δεν εξασφαλιστούν κάποια δεδομένα, δε θα αφήσει τα πανεπιστημιακά έδρανα.

Όπως λέει στο HealthReport.gr: «Επίσημα δεν ξέρω τίποτα ακόμη. Μου είχε γίνει κάποια πρόταση πριν περίπου τρεις εβδομάδες. Όμως ο ΕΟΠΥΥ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη φάση. Αν δεν έχω ορισμένες εξασφαλίσεις ώστε να μπορώ να κάνω τη διαχείριση, δεν είμαι διατεθειμένος να πάω χωρίς έσοδα».

Και συμπληρώνει: «Τα έσοδα ήταν το πρόβλημα του ΕΟΠΥΥ από την ημέρα της δημιουργίας του. Τώρα μάλιστα μετά τις εκλογές έχει καταρρεύσει οικονομικά. Πριν από όλα θα πρέπει να έχω κάποια συζήτηση μαζί τους».

Να σημειωθεί πάντως πως η νέα κυβέρνηση καιρό τώρα αναζητά πρόεδρο για τον ΕΟΠΥΥ ενώ σε όσους είχε προτείνει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εισέπραττε «όχι».
Καθόλου τυχαίο βέβαια καθώς ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί σήμερα την πιο δύσκολη υπόθεση για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button