ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ο Πολάκης πήρε το όπλο του! Πότε απολύει τους διοικητές των νοσοκομείων

Ειδικότερα με βάση δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στην εφημερίδα Αυγή, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η Κεντρική Επιτροπή Αξιολόγησης να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αλλαγή των διοικητών των νοσοκομείων.

Ειδικότερα θα λάβει υπ όψιν της τις εισηγήσεις των Περιφερειαρχών Υγείας (ΥΠΕ), που αξιολόγησαν τους διοικητές, με άγνωστα βέβαια κριτήρια, και μετά από εξέταση των βιογραφικών τους αλλά και έπειτα από κατ ιδίαν συνεντεύξεις που θα γίνουν, θα αλλάξει τους διοικητές των νοσοκομείων.

Στο πλαίσιο της εξέτασης αυτής η επιτροπή με τη συμβολή φυσικά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, θα αποφασίσει ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν.

Στη συνέχεια θα γίνει ανοικτή πρόσκληση ώστε να καταθέσουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι.
Θα ακολουθήσει και πάλι εξέταση των νέων βιογραφικών αλλά και συνεντεύξεις με τους υποψηφίους, ώστε η Κεντρική Επιτροπή Αξιολόγησης να εισηγηθεί τα νέα πρόσωπα των διοικητών των νοσοκομείων στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Με βάση τις εκτιμήσεις του κ.Παύλου Πολάκη η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί περίπου στις 10 Δεκεμβρίου και αρχές του νέου έτους θα έχουν διορισθεί ήδη οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία.

Ήδη πάντως έχουν αλλάξει πρόσωπα στην Κρήτη και τον Έβρο και αναμένεται άμεσα να ακολουθήσει η απομάκρυνση διοικητών στην Ήπειρο, το Ιόνιο και την Πελοπόννησο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αξιολόγηση διοικητών νοσοκομείων με…άγνωστα κριτήρια! Η νέα «πατέντα» της κυβέρνησης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button