Πολιτική Υγείας

Ο πόλεμος της…ακτινογραφίας! Στα κάγκελα Άδωνις με τα εργαστήρια για την επίσχεση

Όσοι κάνουν επίσχεση δε θα ξανακάνουν ποτέ ξανά σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ διαμήνυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την επίσχεση του κλάδου που ξεκινά από Δευτέρα 12 Μαΐου. Οι σχέσεις των δύο πλευρών οδηγούνται στα άκρα ενώ στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί επιχειρείται να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένοι.

Ωστόσο το τοπίο φαντάζει γκρίζο δεδομένου ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης εξακοντίζει κατηγορίες εναντίον των διαγνωστικών κέντρων ενώ και τα κονδύλια που θα δίνονται από δω και πέρα θα είναι εξαιρετικά περιορισμένα.

«Εγώ δε θέλω να με κλέβουν» δήλωσε σε μία από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις ο υπουργός Υγείας υπονοώντας ότι σε πολλές περιπτώσεις γίνονται εξετάσεις χωρίς να χρειάζονται ώστε να πληρώνονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα δε δίστασε και να απειλήσει όσους κάνουν επίσχεση ότι δε θα τους δοθεί ξανά η δυνατότητα να κάνουν σύμβαση με τον Οργανισμό γνωρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί μονοπώλιο στην αγορά και ένα αποκλεισμός μπορεί να είναι αιτία κατάρρευσης για ένα ιδιωτικό εργαστήριο.

Πάντως στη συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους του κλάδου (πρόεδρο Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο Μιχάλη Βλασταράκο και αντιπροσωπεία των εργαστηριών) αναμένεται να επισημάνει ότι θα μπορούν τα διαγνωστικά εργαστήρια να δέχονται συγκεκριμένο αριθμό ασθενών για εξετάσεις κάθε μήνα ενώ θα επιχειρήσει να ελαστικοποιήσει και τα κριτήρια για την πραγματοποίηση μιας εξέτασης.

Το μόνο βέβαιον είναι ότι στο άμεσο μέλλον θα χρησιμοποιούνται θα θεραπευτικά πρωτόκολλα για μία διαγνωστική εξέταση όπου για κάθε ασθένεια γίνονται συγκεκριμένες εξετάσεις σύμφωνα με τις γραπτές οδηγίες που προβλέπονται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button