ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ο τραγέλαφος των ελληνικών νοσοκομείων: Η γάτα στο χειρουργείο, η «ποντικόσουπα» και οι σοβάδες

Ατυχήματα που γίνονται όχι μόνο τώρα, αλλά εδώ και χρόνια.

Η υπόθεση με τον άτυχο νεαρό ειδικευόμενο γιατρό στο Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ που τραυματίσθηκε σοβαρά από πτώση στη σκάλα του νοσοκομείου, φέρνει στο φως τα όσα κωμικοτραγικά έχουν συμβεί κατά καιρούς στο ΕΣΥ. Δείτε ΕΔΩ πως τραυματίσθηκε ο άτυχος γιατρός: “Νοσοκομειακοί γιατροί: Να διερευνηθούν τώρα τα αίτια της πτώσης του γιατρού από τη σκάλα στο Ελπίς!”

Ατυχήματα που στις περισσότερες περιπτώσεις συμβαίνουν εξαιτίας της κακής υποδομής αλλά και της εγκατάλειψης των δημοσίων νοσοκομείων, σχεδόν από όλες τις κυβερνήσεις.

Επέμβαση με μια… γάτα στο χειρουργικό τραπέζι!

Όσοι είναι παλαιοί στα υγειονομικά πράγματα περιγράφουν στο HealthReport.gr  ότι περίπου το 2000 στο Λαϊκό Νοσοκομείο, εκτοξεύτηκε μία γάτα από το ταβάνι της βασικής χειρουργικής αίθουσας και προσγειώθηκε στο χειρουργικό τραπέζι!

Οι εργαζόμενοι είχαν μείνει άναυδοι από τον …απρόσμενο επισκέπτη, σκεπτόμενοι τι θα είχε συμβεί εάν εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη χειρουργική επέμβαση.

Το τετράποδο είχε προσγειωθεί στο χειρουργικό τραπέζι λόγω κακοτεχνίας στο ταβάνι του νοσοκομείου, το οποίο και άνοιξε με το πέρασμα της γάτας.
Χρειάστηκε να μπει λουκέτο στη χειρουργική αίθουσα για να γίνουν οι απαραίτητες αποκαταστάσεις αλλά και οι απολυμάνσεις.

Μία σούπα με μεζέ από …ποντίκι

Λίγα χρόνια αργότερα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο ήρθε άλλο ένα σοκ για τους εργαζόμενους, τους νοσηλευόμενους αλλά και τους συγγενείς τους: μέσα στη σούπα ενός πάσχοντα βρέθηκε τμήμα ποντικιού που είχε εισβάλει προφανώς στην κουζίνα.

Άλλωστε οι εγκαταστάσεις ήταν απαρχαιωμένες και τα τρωκτικά έκαναν πάρτι, λένε όσοι έζησαν την κωμικοτραγική ιστορία στο HealthReport.gr.

επιθέματα αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ

Η είδηση με την… «ποντικόσουπα» είχε ανατριχιάσει τους πάντες και είχε προκαλέσει ανησυχία όχι μόνο στο ψυχιατρικό νοσοκομείο αλλά και στα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Σοβάδες…μετεωρίτες

Στο μεταξύ στο απαρχαιωμένο ΕΣΥ κατά καιρούς εκτοξεύονται και σοβάδες από τα ταβάνια! Σαν άλλοι…μετεωρίτες αποκολλιούνται και προσγειώνονται στους διαδρόμους ή και σε θαλάμους. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα σαν θαύμα δεν τραυματίζονται ασθενείς ή εργαζόμενοι.

Ενδεικτικές οι περιπτώσεις των Νοσοκομείων Ρεθύμνου και Μυτιλήνης. Πριν λίγους μήνες άνοιξαν τα ταβάνια στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και οι σοβάδες έπεσαν στο διάδρομο του Νοσοκομείου. Αντίστοιχα και στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης το 2015. Αιτία η έλλειψη κονδυλίων για την ορθή συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ΕΣΥ σε τρεις ΦΩΤΟ! Το μήνυμα ΠΟΕΔΗΝ στον Π.Πολάκη

«Θάνατος» στα επείγοντα! Τι κατέγραψε έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ σε 61 Νοσοκομεία

Στο «κόκκινο» το Νοσοκομείο Σωτηρία! Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button