Πολιτική Υγείας

Ο…vintage Μάκης! Τι ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας για τα …λερωμένα κι άπλυτα

 

Την ώρα που το όνομα του Σταύρου Δήμα «έπαιζε» για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός Υγείας εξέδιδε υγειονομική Διάταξη για τα χρησιμοποιημένα ρούχα που αγοράζουν πλέον λόγω κρίσης και οι Έλληνες.

 

Ειδικότερα, την ώρα που οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δεν έχουν λόγω επίσχεσης ούτε δωρεάν γιατρούς, ο Μάκης Βορίδης ανακοίνωνε με κάθε λεπτομέρεια τι πρέπει να πράττουν οι επιχειρήσεις που πωλούν μεταχειρισμένα.

 

Ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, υπέγραψε την Υγειονομική Διάταξη με θέμα τους «όρους ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων εμπορίας, ενοικίασης και πώλησης μεταχειρισμένων ειδών», στο πλαίσιο – όπως ανακοινώθηκε – της προστασίας της Δημόσιας Υγείας από τη «νέα τάση της αγοράς δημιουργίας πώλησης καταστημάτων μεταχειρισμένων ειδών».

 

Με τη …vintage διάταξη Βορίδη αποσαφηνίζεται ότι τα μεταχειρισμένα ενδύματα ή άλλα είδη θα πρέπει μα απολυμαίνονται πριν πουληθούν στους καταναλωτές, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης νοσημάτων αλλά και γενικότερα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

 

Σύμφωνα με την ισχύουσα διεθνώς νομοθεσία, τα μεταχειρισμένα προς πώληση είδη πρέπει να είναι σε καλή γενική κατάσταση, επισκευασμένα και καθαρά, ενώ συνίσταται στους καταναλωτές να γίνεται επιμελής καθαρισμός πριν από τη χρήση τους, τονίζει το υπουργείο Υγείας.

 

Όλα τα ‘χε η Μαριορή…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button