ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Πάγωσε» η κατάργηση του «δίπορτου» των πανεπιστημιακών σε ΕΣΥ και ιδιωτικό τομέα!

Το υπουργείο Υγείας που είχε προωθήσει το προηγούμενο διάστημα διάταξη με την οποία θα απαγορευόταν η παράλληλη απασχόληση των πανεπιστημιακών γιατρών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, φαίνεται ότι πάγωσε τις αλλαγές. Δείτε ΕΔΩ τη διάταξη που είχε δημοσιοποιήσει το υπουργείο Υγείας: «Τέλος η παράλληλη απασχόληση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τους πανεπιστημιακούς! Όλες οι λεπτομέρειες»

Οι αντιδράσεις άλλωστε από τους πανεπιστημιακούς ήταν άμεσες και σφοδρές, γεγονός που μπορεί να συνέβαλε και στο πάγωμα της απόφασης του υπ.Υγείας.

Εξάλλου πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως έχει ληφθεί κεντρικά η απόφαση στην κυβέρνηση να μην ανοίξει άλλο μέτωπο στον τομέα της Υγείας, ώστε να προωθηθούν διάφορες αλλαγές χωρίς…φασαρίες.

Πάντως μία τέτοια αλλαγή για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς θα σήμαινε κατακόρυφη μείωση των εσόδων τους, οι οποίοι σήμερα σε αντίθεση με τους νοσοκομειακούς γιατρούς μπορούν να δουλεύουν κανονικά και στο ΕΣΥ και στον ιδιωτικό τομέα.

Γι αυτό και οι πανεπιστημιακοί γιατροί είχαν απειλήσει με μαζική φυγή από το ΕΣΥ όταν γνωστοποιήθηκε η απόφαση του υπουργείου Υγείας. Δείτε ΕΔΩ τι είχαν δηλώσει: «Πανεπιστημιακοί γιατροί: Αν εφαρμοστεί η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση θα υπάρξει μαζική φυγή από το ΕΣΥ!»

Προς ώρας πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως σημειώνουν πληροφορίες του HealthReport.gr, προτίθεται να κάνει αλλαγές και καταργήσεις σε κλινικές με αφορμή το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση των νέων γιατρών που ετοιμάζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγριες πιέσεις από καθηγητές ιατρικής να μην καταργηθεί το «δίπορτο» σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα! Όλο το παρασκήνιο

Τέλος το «δίπορτο» για πανεπιστημιακούς γιατρούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα! Τι εξετάζεται

Άρχισαν τα όργανα για τις ειδικότητες! Ξεκίνησε ήδη η αξιολόγηση! Τι εντολές έδωσε το υπ.Υγείας

Έρχεται το νομοσχέδιο για τις ειδικότητες με εντολή τρόικας! Τι αλλαγές προωθούνται

Παρασκήνια: Ακονίζουν τα μαχαίρια τους οι πανεπιστημιακοί γιατροί…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button