ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Πάρτι» με τις άδειες αξονικών και μαγνητικών! Τι καταγγέλλουν οι ακτινολόγοι

Ειδικότερα όπως επισημαίνει στο HealthReport.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων Θεόδωρος Γεωργακόπουλος, «το τελευταίο διάστημα δίνονται σωρηδόν άδειες σκοπιμότητας για αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους χωρίς να λαμβάνεται υπ όψιν από την αρμόδια εννεαμελή επιτροπή ο σχετικός νόμος που έγινε για την προάσπιση της δημόσιας Υγείας».

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει στο HealthReport.gr ο κ.Γεωργακόπουλος, μόνο το τελευταίο διάστημα δόθηκαν 35 άδειες ενώ την Παρασκευή συνεδριάζει εκ νέου η Επιτροπή Ιοντιζουσών και μη Ιουντιζουσών Ακτινοβολιών όπου και αναμένεται να εξετάσει «αιτήματα για 145 άδειες και οι 40-50 εξ αυτών είναι για βαριά μηχανήματα».

Κατά τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων από το νόμο παραβιάζεται το άρθρο 7 το οποίο αναφέρει ότι για να δοθούν νέες άδειες θα πρέπει να υπάρχει χρόνος αναμονής στα υπάρχοντα διαγνωστικά κέντρα τουλάχιστον 1 με 2 μήνες. Κάτι που σήμερα βέβαια δεν ισχύει.

Εξάλλου όπως σημειώνει στο HealthReport.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων: «Οι πολλές άδειες λειτουργίας σχετίζονται με τη δημόσια υγεία επειδή ειδικά για τις αξονικές συνεπάγεται και ακτινοβόληση του πληθυσμού. Από την άλλη κάθε νέα άδεια σημαίνει και προκλητή ζήτηση».

Και παλιά και με άδεια

Ωστόσο το πρόβλημα φαίνεται ότι εστιάζεται σήμερα στην παλαιότητα των μηχανημάτων με τα οποία εξοπλίζονται τόσο μεγάλα όσο και μικρά διαγνωστικά κέντρα τα οποία ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν, κάτι που είναι σε γνώση του υπουργείου Υγείας, ότι πολλές άδειες που δίνονται αξιοποιούνται τελικώς για μεταχειρισμένα μηχανήματα αξονικών και μαγνητικών τομογράφων, γεγονός που σχετίζεται βέβαια και με την απόδοσή τους αλλά και με τα αποτελέσματα για τους ασθενείς.

διαγνωστικές εξετάσεις

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακριβό μου ΕΣΥ! Δείτε πόσο κοστίζουν βασικές διαγνωστικές εξετάσεις στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα

Πως θα υπολογίζεται η συμμετοχή στις διαγνωστικές εξετάσεις με τις νέες τιμές! (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ)

ΕΟΠΥΥ: Ξεφεύγει η δαπάνη στις εργαστηριακές εξετάσεις! Τι έρχεται για γιατρούς –διαγνωστικά από την τρόικα

Σε εφαρμογή ο νέος «κόφτης» στις διαγνωστικές εξετάσεις! Τι αλλάζει

Δείτε πόσα δίνει ο ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις! Όλο το παρασκήνιο από το θρίλερ με την τρόικα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button